Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 18 Jun. 2019

Academic Economic Congres - kaj se je dogajalo?

Predstavnica Mladinskega centra Prlekije je 13. junija 2019 sodelovala na Academic Economic Congresu, ki se je odvijal v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju.

Organizator kongresa je bila Life Learning Academia. V okviru dogodka je potekala konferenca pod naslovom: Robotizacija in digitalizacija-delovna mesta prihodnosti-izziv ali ovira. Konference so se udeležili vodje podjetij, ki že uporabljajo robote in imajo proizvodnjo že tudi digitalizirano. Največ robotov v Sloveniji imajo v Revozu Novo mesto. Organizator je sestavil skupine, ki so jih razporedili za okroglo mizo ob kateri so morali izpostaviti prednosti in slabosti robotizacije in digitalizacije. Naslednja naloga omizij je bila iskanje rešitev v primeru prevelikega vpliva robotizacije in digitalizacije.

"Rešitve so bile zelo izvirne in zelo dobro izvedljive, če bo le interes za to", pravi udeleženka.

Vsi pomembni predstavniki podjetij so bili pripravljeni deliti svoje izkušnje in pomembno prispevati k iskanju rešitev. Predstavnica Mladinskega centra Prlekije je bila na tej konferenci edina predstavnica nevladnih organizacij. V MCP-ju se zavedajo, da je to izziv prihodnosti s katerim se bo potrebno spopasti tudi v nevladnem sektorju, čeprav v manjši meri kot v industriji.

Vir in foto: Mladinski center Prlekije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

50299

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino