Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 19 May 2020

21. Nacionalni teden prostovoljstva

Slovenska filantropija med 25. in 31. majem 2020 že tradicionalno organizira 21. Nacionalni teden prostovoljstva, katerega namen je praznovanje prostovoljstva ter prostovoljskih organizacij in zahvala prostovoljcem za njihovo udejstvovanje.

Na Slovesni dan prostovoljstva, ki bo v ponedeljek, 25. maja, bodo razglasili prejemnike nazivov:

  • Junaki našega časa (šole in dijaški domovi z najbolje organiziranim prostovoljstvom),
  • Naj prostovoljec in Naj prostovoljka zaposlen/-a v javni upravi,
  • Naj mentor prostovoljcev in Naj mentorica prostovoljcev ter
  • Prostovoljstvu prijazno mesto 2020 (občine, ki aktivno spodbujajo prostovoljstvo). 

Veseli dan prostovoljstva bo 27. 5. zaradi trenutnih razmer potekal drugače, kot smo bili vajeni do sedaj. Namesto srečanja na Prešernovem trgu v Ljubljani bodo prostovoljci v številnih večjih krajih po državi, med 10. in 12. uro, delili časopis Dobra dela ne potrebujejo reklame. V njem boste spoznali številne prostovoljke in prostovoljce, njihove izkušnje, različna področja prostovoljstva ter prostovoljske organizacije.

Ob tej priložnosti je Pošta Slovenije izdala priložnostne znamke in pisemske ovojnice, ki jih lahko naročite tudi od doma.

Vir in foto: Slovenska filantropija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

12112

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino