Šport / Zabava in prosti čas

Športno obarvana septembrska dogodka za oratorijske animatorje

18. 10. 2024 avtor: Zavod Salesianum

V septembru so pri Oratoriju Slovenija za oratorijske prostovoljce – animatorje – pripravili dva športno obarvana dogodka. 7. septembra je v Želimljah potekal oviratlon z imenom Animatlon, 28. septembra pa v Mariboru mešani športni turnir z nazivom AnimaŠport.

Skupaj čez ovire

Oratorijska sezona z geslom “Blagor zvestim” se je zaključila z začetkom novega šolskega leta, a njen odmev je bil še posebej živ 7. septembra. Animatlon, ki ima že lepo tradicijo, je namenjen praznovanju in zahvali vsem, ki skozi vse leto posvečajo svoj čas pripravi oratorijev. Udeležilo se ga je rekordnih 511 udeležencev, pripravljalo pa ga je 67 prostovoljcev.

Blatno progo je sestavljalo 20 ovir. Po njej so mlade prevzele omamne vonjave čevapčičev. Piknik, ki je sledil, je bil odlična priložnost za druženje in spoznavanje animatorjev iz različnih oratorijev.

»Z Animatlonom sem izjemno zadovoljna, saj je še bolj povezal animatorsko “družino” in nam ponudil veliko medsebojnega druženja, smeha, heca in nepozabnih dogodivščin,«

je povedala ena izmed udeleženk.

Ne le športni turnir

Na zadnjo soboto v septembru pa je v Mariboru potekal 2. AnimaŠport. Mešane ekipe so se pomerile v odbojki in nogometu. Športno dogajanje so dopolnjevale druge dejavnosti, kot so soba pobega, srečelov in piknik. Tako je AnimaŠport znova presegel okvirje navadnega športnega dogodka in ustvaril prostor za povezovanje in nepozabne skupne trenutke, ki bodo še dolgo ostali v spominu vseh prisotnih.

Ekipno vzdušje na AnimaŠportu
Ekipno vzdušje na AnimaŠportu.