Kultura

9. mednarodni filmski festival Kinotrip – Naj te film odpelje!

14. 10. 2024 avtor: Uredništvo
plakat festivala

Kinotrip bo tudi letos med 17. in 19. oktobrom v Kinotripu poskrbel za raznobarvno filmsko jesen. Deveta generacija Kinotripa, ki šteje petnajst mladih filmskih ljubiteljic in ljubiteljev, je v teku vročega poletja skrbno nabrala šest celovečernih filmov s filmsko klasiko in programom kratkih.

Ekipo sestavljajo Nadja Alymova, Alina Boehm, Alja Budin, Hana Gramc, Manca Jovandić, Nastja Klemenčič, Gašper Macedoni, Gaja Mihačič, Tanja Moe, Maša Mramor, Mark Antonij Novak, Špela Rotar, Iva Pika Sirk, Tjaša Štern in Lenart Zalar Schroers.

Na papirnatih avionih vas bodo filmi ponesli nad valove morja in oceana, poslušali boste zvok škržatov in zrli v mistično svetlobo, se podali na filmsko odisejado po ulicah Budimpešte, z vetrom v laseh lovili ravnotežje med Zemljo in vesoljem, na igrišču družbe silovito preigravali zakoreninjena pravila, čisto na koncu pa z iskricami humorja strmoglavili sredi sovražne urbane džungle.

Med posameznimi pristanki in postanki bo čas za pogovore s filmskimi gosti in druženje ob ritmih izbrane glasbe v Kavarni Kinodvora. Obeta se tudi nagradni turnir v metanju papirnatih avionov. Zato prileti v Kinodvor med 17. in 19. oktobrom na 9. mednarodni filmski festival Kinotrip, ko na filmskem platnu zažarijo zgodbe mladih. Vse filme bodo predvajali z opisnimi podnapisi za gluhe in naglušne, pogovore s filmskimi gosti pa bodo tolmačili v slovenski znakovni jezik.

*Partnerji in podporniki projekta so: Mestna občina Ljubljana – ustanoviteljica javnega zavoda Kinodvor, Slovenski filmski center, FIVIA – Vojnik, Festival kratkega filma FEKK, Festival migrantskega filma, Društvo Kraken, Italijanski inštitut za kulturo v Sloveniji, Lisztov inštitut Ljubljana, Srednja medijska in grafična šola Ljubljana.