Kultura / Neformalno izobraževanje

Društvo IMPRO začenja novo sezono

15. 10. 2024 avtor: Društvo IMPRO

Jesen je tu, z njo pa še ena sezona različnih programov improvizacijskega gledališča za otroke, mlade in odrasle.

ŠILA – Šolska impro liga

Dijaški program impro gledališča bo sezono otvoril 11. 10. 2024 v gledališki dvorani Dijaškega doma Tabor. Sezono bodo otvorili šilarji, ki so se poleti udeležili poletnega impro tabora in tam ustvarili predstavo Tukajle pa tamkajle.

Predstava šilarjev.

V tekmovalnem delu ŠILE sicer letos sodeluje 15 ekip:

Vegova gimnazija Ljubljana, Gimnazija Poljane 1, Gimnazija Kranj, Gimnazija Bežigrad 1, Dijaški dom Ivana Cankarja, Škofijska klasična gimnazija, Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, Gimnazija Poljane 2, Srednja vzgojiteljska šola, gimnazija in umetniška gimnazija Ljubljana, Gimnazija Nova Gorica 1, Gimnazija Moste, Gimnazija Celje – Center, Gimnazija Jožeta Plečnika, Gimnazija Poljane 3, Gimnazija Vič.

Poleg tekmovalnih ekip pa v ŠILI sodelujejo tudi ekipe, ki se z improvizacijskim gledališčem šele spoznavajo in so uvrščene v valilniški del.

Če se želite priključiti ŠILI, nam pišite na info@sila-impro.si.

Impro liga

Sezona Impro lige se bo otvorila v nedeljo, 13. 10., v Menzi pri Koritu v Ljubljani. Letos so se v programu odločili odgovarjati na vprašanje Kaj je bolš? in s tem razrešiti velike polemike človeštva. Ni za kej.

Impro liga predstava
Foto: Nina Pugelj in Doroteja Jemec

Na vsaki tekmi se bosta dve ekipi izkušenih improvizatorjev borili v veščinah gledališkega športa, medtem ko bosta za korektnost izzivov in ocenjevanje poskrbela strokovna sodnika gledališke improvizacije. Nekajkrat na tekmo, pa boste oceno podali tudi vi, predrago občinstvo. Vsaka ekipa bo predstavljala svoje stališče boljšosti, na koncu pa bodo zmagovalci za vedno razrešili eno od polemik človeštva.

Zahivajhte si navijaške rokave in se vidimo ob nedeljah ob osmih!

Ostali programi

Vestno začenjata sezone tudi gledališka programa Improške in Gverila teater, kjer pa bodo s predstavami začeli v kasnejših mesecih.

Poleg uprizoritvenih programov pa bodo v Društvu IMPRO nadaljevali z izobraževanjem in usposabljanjem pedagogov in mladinskih delavcev. Za pedagoge zaposlene v vzgoji in izobraževanju imajo razvit program Improkluzija: metode impro gledališča za šole, za gledališke pedagoge in mladinske delavce pa program Bodigatreba+, znotraj katerega usposabljajo nove in stare mentorje impro gledališča.

ŠILA mentorji

Vabljeni, da se jim pridružite na predstavah ali pa na različnih izobraževanjih!

Več informacij: info@drustvoimpro.si.

Avtorica naslovne fotografije: Maruša A. Rems.