Mladi z manj priložnostmi / Zdravje

Dobrodelni koncert Škou Šou

9. 10. 2024 avtor: Mladinski kulturni center Hiša mladih Ajdovščina
plakat koncerta

Mladinski svet Ajdovščina, Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina, Klub ajdovskih študentov in dijakov in Mladinski kulturni center Hiša Mladih in že tretje leto zapored organiziramo dobrodelni koncert Škou Šou. 

Ta koncert je več kot le glasba in zabava – je izraz našega povezovanja in zavzemanja za dobrobit mladih v naši skupnosti.  

Število mladih, ki se soočajo z depresijo, anksioznostjo in motnjami hranjenja, se namreč nenehno povečuje. V zadnjih petih letih si je življenje v Sloveniji vzelo kar 23 mladoletnih oseb, lani pa je bilo med mladimi kar 569 poskusov samomora. Čakalne dobe za nekoga, ki potrebuje pomoč, so preprosto predolge, strokovnjakov za pomoč pa je premalo oziroma si mladi obravnave finančno težko privoščijo. 

Z našim dogodkom želimo omogočiti takojšnjo podporo tistim, ki jo najbolj potrebujejo in prispevati k zmanjševanju stigme, ki še vedno obdaja duševno zdravje v Sloveniji. V dveh letih smo skupaj z vami zbrali že skoraj 5000 € in spremenili življenje 20 mladim, zato bomo tudi letos zbirali prostovoljne prispevke in celoten izkupiček vstopnine namenili subvencioniranim uram psihoterapije mladim.

Line up: Mačji Kwt – Ana Pupedan – Pigs Parlament

Kdaj bo? V soboto, 19. 10. 2024, štart ob 21.00

Kje bo? Bar Hiša Mladih Ajdovščina

Koliko stane? 8€ za člane KAŠ, 10€ za vse ostale    

Pohiti, da ne boš prepozen_na, ker je število kart omejeno. Letošnji Škou Šou prinaša novost – SMS donacije! Pošlješ lahko SMS s ključno besedo zamlade5 na 1919 in doniral_a boš 5 € za subvencionirane ure psihoterapije mladim iz lokalnega okolja.