Šport / Zabava in prosti čas

V hribe! Na morje?!?

7. 10. 2024 avtor: Planinska zveza Slovenije
gore

Mladinska komisija PZS je med 22. in 29. septembrom 2024 organizirala tradicionalni študentski tabor. Kot vedno je tabor potekal v Planinskem učnem središču v Bavšici.

Študentje iz cele Slovenije so se zbrali v nedeljo 22. septembra v Gozdu Martuljku, kjer so pričeli prvi pohod do bivaka III za Akom in obeh Martuljških slapov.

Naslednji dan je bilo tako lepo vreme kot prvi dan, zato so naredili daljšo turo. Razdelili so se v dve skupini. Prva tura je vodila po Lepoču navzgor, prek Prehodavcev na Malo Špičje. Pot v dolino jih je vodila skozi dolino Zadnjice. Druga skupina se je podala na Bavški Grintavec, kar iz Bavšice. Pot so pa končali v kraju Soča na drugi strani grebena.

Naslednji dan so se podali na Javoršček. Navzgor mimo planine Golobar in čez Škratovo dolino navzdol. Ta dan je bil najbolj nepričakovano adrenalinski, saj je bila pot zaradi obilice dežja uničena.

Naslednji dan se je vreme zopet poslabšalo, vendar so dan še vseeno izkoristili. Ena skupina se je podala s kolesi iz Bovca do kaninske B postaje, druga skupina pa se je peš odpravila v dolino Možnice.

Naslednje jutro je vse presenetila narasla voda. Na eni strani slapovi z gora, na drugi strani pa z jezerom, ki je nastalo na cesti v Bavšici. Za zadnjo turo so se odpravili le do planine Bala in naprej do lovske koče.

Večer smo namenili družabnim igram. Tekmovali smo v planinskem kvizu, igrali miselne igre, igre s kartami in se pogovarjali dolgo v noč oziroma jutro.

»V enem tednu se je nabralo ogromno novih doživetij, spoznali sva veliko novih ljudi in tabor je bil naravnost čudovita izkušnja. Mislim, da je bil to kar »ta najbolš« teden počitnic. Brez signala, stran od mest, z dobro družbo…vse to, le v Bavšici,«

sta povedalu udeleženki Lora in Hana.

Zadnji dan so se najpogumnejši odločili za osvežitev v jezeru. Voda je bila res hladna, a nekateri so vseeno izkoristili dejstvo, da so šli lahko v hribe, na morje.

plavanje
Najpogumnejši planinci oziroma plavalci.

Več o novicah Mladinske komisije lahko preberete na naši spletni strani.