Zaposlovanje

Mladi Štajerci_ke, k vam prihaja vseslovenski zaposlitveni sejem

3. 10. 2024 avtor: Jerneja Potočnik
zaposlitveni sejem

Mladi na Štajerskem, na enem mestu vas kmalu pričakujejo zaposlitvene priložnosti iz vse Slovenije! Vseslovenski zaposlitveni namreč sejem prihaja tudi na Štajersko, kar je nadvse pomembna novica za vse, ki stopate svoje prve korake na trgu dela.

Pa le ni vedno vse v Ljubljani, kot se rado reče na Štajerskem. Maribor namreč že kmalu vabi na velik sejem zaposlitve, kjer boš lahko spoznal podjetja, ki morda iščejo prav tebe.

Dvorana Tabor v Mariboru bo 8. oktobra 2024 gostila sejem, ki združuje iskalce zaposlitve in delodajalce iz vse Slovenije, in to že drugič letos, ob obilici kariernih priložnosti pa je ključna prednost dogodka prav ta, da prinaša brezplačen vstop za vse obiskovalce.

Priložnost za vsakogar

Sejem zaposlitvenih priložnosti je idealna priložnost za vse, ki iščejo nove poti v svoji karieri. Vabljeni so vsi, ki razmišljajo o spremembi zaposlitve ali pa se prvič spogledujejo s trgom delovne sile, saj bo celodnevno druženje omogočilo, da se obiskovalci povežejo z več kot 80 delodajalci iz različnih panog.

Obiskovalci ne bodo le imeli priložnosti, da se osebno srečajo z delodajalci, ampak tudi priložnost, da se naučijo več o poklicih, ki jih zanimajo. Tako bo mogoče pridobiti tudi informacije o štipendijah, delovni praksi in usposabljanju lahko predstavlja pomembno izhodišče za tiste, ki si želijo osvežiti svojo karierno pot.

Vzpostavljanje stikov in mreženje

Ena izmed najpomembnejših prednosti sejma je možnost neposrednega srečanja z delodajalci. Hitri zaposlitveni razgovori omogočajo, da obiskovalci dobijo takojšnje povratne informacije in celo možnost, da se dogovorijo za razgovor na licu mesta.

Hkrati lahko mreženje z drugimi iskalci zaposlitve in delodajalci prinese koristne nasvete in nove kontakte.

Sejem je odprt za vse, kar pomeni, da se lahko pridružijo tudi tisti, ki iščejo nove izzive pred upokojitvijo, tujci, ki iščejo zaposlitvene priložnosti, ter prosilci za mednarodno zaščito. Organizatorji so poskrbeli, da bo dogodek prijazen in dostopen vsem, ki iščejo pomoč in podporo pri iskanju zaposlitve.

In čeprav se zdi, da je iskanje zaposlitve lahko stresno, bo v Dvorani Tabor tudi fotokotiček, kjer si bodo obiskovalci lahko posneli zabavne fotografije za spomin. Ta element dodatne zabave lahko popestri dan in ustvari nepozabne trenutke.

Se vidimo?

Sejem zaposlitvenih priložnosti se bo pod organizatorsko taktirko Zavoda RS za zaposlovanje odvijal 8. oktobra 2024, od 10.00 do 17.00, v Dvorani Tabor, Koresova ulica 7, Maribor. Vstop je prost, zato ni izgovora, da se ne bi udeležili. Organizatorji namreč želijo, da vsakdo izkoristi priložnost in začne svoje iskanje zaposlitve s pravo energijo in motivacijo.

Vir naslovne fotografije: Facebook Zavoda RS za zaposlovanje