Podjetništvo

Glasovanje javnosti za Social Impact Award 2024 je odprto

27. 9. 2024 avtor: SLOAM, Agencija za mlade
panel projekta

V letošnji četrti generaciji finalistov Social Impact Award Slovenia smo spoznali 15 izjemnih ekip, ki so se uvrstile v inkubacijsko fazo in med poletjem nadgrajevale svoje projekte. Zdaj pa je odprto vseslovensko glasovanje, v okviru katerega lahko Slovenci izberejo svojega favorita. Kratke predstavitve vseh finalistov so na voljo na uradni spletni strani, glasovanje pa bo potekalo do 3. oktobra 2024 do 23. ure.

Projekt Social Impact Award (SIA) mladim s pomočjo neformalnega izobraževanja in usposabljanja odpira vrata v svet socialnega in impact podjetništva, v katerem njihove inovativne rešitve prinašajo pozitiven vpliv na družbo in okolje. Slovenska agencija za mlade v sodelovanju z Impact Hubom Ljubljana že četrto leto zapored izvaja mednarodni program, ki mladim podjetnikom nudi podporo v vseh fazah razvoja njihovih socialnopodjetniških idej, vključno z mentorskim vodstvom priznanih strokovnjakov.

Tako kot prejšnja leta je tudi letošnji program Social Impact Award dosegel veliko mladih po vsej Sloveniji, kar pa ne bi bilo mogoče brez zvestih partnerjev programa. Ključni akademski partner tudi letos ostaja Univerza na Primorskem, med preostalimi podporniki projekta pa so Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, Urad Republike Slovenije za mladino, Mlinotest, d.d., in SAP Slovenija.

Ana Belac, vodja Social Impact Award Slovenia, je ob odprtju glasovanja skupnosti poudarila:

“Glasovanje skupnosti je eden najpomembnejših trenutkov v programu Social Impact Award, saj mladim podjetnikom omogoča, da svoje ideje prvič predstavijo širši javnosti. Gre za priložnost, da vidijo, kako so njihove rešitve sprejete med ljudmi, in pridobijo pomembne povratne informacije. Z glasovanjem jih lahko podpre prav vsak izmed nas, kar jim daje dodaten zagon za nadaljnji razvoj. Njihov napredek in vztrajnost za nas predstavljata še več motivacije za prihodnje izvedbe in veselimo se trenutka, ko bomo na zaključni prireditvi razglasili letošnje zmagovalce.”

Zaključna podelitev nagrad bo potekala 4. oktobra 2024 v hotelu Slon. Na njej bo strokovna žirija podelila dve nagradi, javnost pa bo v okviru že omenjenega glasovanja skupnosti izbrala še eno zmagovalno ekipo. Zmagovalci bodo prejeli do 1.500 do 2000 evrov začetnega kapitala, nadaljnjo mentorsko podporo in brezplačno članstvo v Impact Hubu Ljubljana. Poleg tega se bodo novembra udeležili globalnega srečanja vseh zmagovalcev Social Impact Award, ki bo potekalo v Nemčiji.

Podprimo mlade in glasujmo za socialne inovacije, ki spreminjajo svet! 

Vabljeni h glasovanju na povezavi!