Angažiraj se / Prostovoljstvo

Iščemo prostovoljce za delo z lokalno mladino

18. 9. 2024 avtor: Mladinski kulturni center Hiša mladih Ajdovščina
plakat projekta

V našo družbo vabimo mlade, ki bi v šolskem letu 2024/2025 nekaj uric svojega dragocenega časa namenili prostovoljskemu delu z mladimi v programu Mladinske delavnice. 

Preventivni program Mladinske delavnice poteka pod okriljem Društva za preventivno delo in sodi med pomembne javne socialnovarstvene programe v Sloveniji. Mladinske delavnice, ki se izvajajo po slovenskih šolah, so namenjene šolarjem 8. in 9. razreda. To je obdobje najstništva, telesnih, psiholoških in psihosocialnih sprememb, ko so mladostniki še posebej dovzetni za rizično vedenje. Mladinske delavnice mladim pomagajo oblikovati pozitivno samopodobo ter prispevajo k njihovi osebni in socialni rasti. Za mlade program pomeni odlično motivacijo in možnost za ustvarjalno delovanje in aktivno socialno življenje.

Mladi med 18. in 30. letom ste lepo vabljeni, da se udeležite brezplačnega usposabljanja, s katerim pridobite naziv Inštruktor mladinskih delavnic. 

Kot polno usposobljen_a Inštruktor_ica boš nato sodeloval_a s Hišo mladih in z lokalnimi osnovnimi šolami, obiskoval_a boš učence 8. in 9. razredov in z njimi izvajal_a zanimive delavnice v sproščenem vzdušju. Mladinske delavnice se izvaja po vnaprej določenem postopku, podrobno opisanem v gradivu, ki ga prejmeš na usposabljanju. 

S prostovoljskim delom boš pridobil_a boš naslednje veščine:

Če te to področje zanima in bi želel_a izvedeti še več, se obrni na koordinatorko delavnic v Hiši mladih Saro Bone (sara.bone@mc-hisamladih.si, 041 945 392). Vse zainteresirane vabimo tudi na informativni dan, ki bo 26. 9. 2024, ob 16. uri, v Hiši mladih.

Veselimo se sodelovanja s tabo!