Zabava in prosti čas

Kaj delajo mladi na dopustu?

30. 8. 2024 avtor: Rožle Oštir
poletni festivali

Poletje se izteka. Medtem ko dijaki že začenjajo z novim šolskim letom, študenti zaključujejo še zadnje obveznosti, tisti bolj pridni pa uživajo še v zadnjem mesecu počitnic. Nedvomno pa so si vsi čez poletje vzeli čas za oddih od vsakodnevnih skrbi in vsak po svoje uživali v stvareh, ki jih imajo radi. Mlade smo tokrat vprašali, kako so preživeli poletne počitnice.

Alja Marolt – Pri meni je morje obvezno. Vsako poletje gremo s prijatelji, skupaj najamemo apartma in uživamo. Največkrat gremo na Krk. Moj najljubši del je, ko si izposodimo ladjo, s katero se vozimo po zalivih in se potapljamo. Dopust je zame v prvi vrsti oddih od faksa in službe, mi je pa hkrati pomembno tudi, da se zabavam. Rada izkušam nove stvari in na tak način preizkušam tudi sebe.

Borut Vrhnik – Letos smo šli z družino na Portugalsko. Bilo je peklensko vroče, ampak prekrasno. Drugače rad potujem tudi sam. Enkrat si želim prepotovati Evropo z vlakom, ampak mi zaenkrat še ni uspelo. Zame je najljubši del potovanj okušanje lokalne hrane, ker tudi sam rad kuham. Smisel dopusta bi rekel, da je početi tisto, kar te veseli in ob čemer odmisliš težave, ker se zaveš, da se glede nekaterih stvari nima smisla vznemirjati.

Nina Šušteršič –  Moj plan za letošnji dopust je bil koncert Taylor Swift da Dunaju, ampak vemo, da se ni izšlo. Ostala sem še en dan v Avstriji in se vrnila domov rahlo razočarana. Moj najljubši del poletja so ravno koncerti in festivali. Letos sem bila na festivalu Castle in Ultri. Obožujem glasbo, najboljše pa jo je izkusiti v živo, ker ima čisto drugačno energijo kot studijski posnetki. Dopust enačim s festivali.

Simon Bergant – Moj dopust je dokaj preprost. Po navadi sem doma in uživam v tem, da mi ni treba nič delati. Čas si zapolnim z branjem, igranjem računalniških igric in kolesarjenjem. Pri tem mi je všeč, da ne zapravim veliko in se imam kljub temu fino. Pri dopusti mi je pomembno, da imam mir, in tega imam največ doma, zato ne potrebujem drugih pustolovščin.