Mladi z manj priložnostmi

Chaves do glasbenih svetov v Semiču

12. 8. 2024 avtor: Kulturni center Semič
glasbeniki

V sklopu 12. Poletnih večerov pred Kulturnim centrom Semič je v petek, 9. avgusta 2024, potekal težko pričakovani jazz koncert glasbene skupine Chaves z naslovom “Izlet z Chavesom”. Dogodek se je odvijal na ploščadi pred kulturnim centrom in privabil številne ljubitelje jazza in lokalne prebivalce, ki so želeli uživati v poletnem večeru ob glasbenih ritmih.

Skupina Chaves, ki jo sestavlja šest mladih, a izjemno nadarjenih glasbenikov iz širše okolice Rogaške Slatine, se je predstavila v malce okrnjeni zasedbi, saj so tokrat nastopili le štirje člani. Skupino sestavljajo Špela, Tine, Domen, Martin in dva Luka, ki so svoje glasbeno potovanje začeli že v gimnazijskih letih na Šolskem centru Rogaška Slatina. S svojimi prvimi skupnimi projekti so zasnovali temelje za kasnejšo ustanovitev skupine Chaves. Njihovo ime, izbrano med raziskovanjem portugalščine, pomeni “ključ” in simbolizira njihovo odprtost za raziskovanje novih glasbenih smeri in svetov.

Chaves
Vzdušje na koncertu

Kljub okrnjeni zasedbi so glasbeniki ustvarili izjemno glasbeno izkušnjo, ki je navdušila obiskovalce. Repertoar je obsegal različne jazz standarde in avtorske skladbe, ki so jih zaznamovali kompleksni ritmi, melodična improvizacija in harmonična raznolikost. Člani skupine so pokazali odlično tehnično znanje in občutek za dinamiko, ki sta značilna za jazz glasbo. Njihovo muziciranje je bilo polno strasti in energije, kar se je preneslo tudi na publiko, ki je uživala v vsakem trenutku.

Občinstvo je bilo nad koncertom navdušeno. Mnogi so se prepustili ritmom in melodijam, ki so jih preplavili s pozitivno energijo in ustvarili prijetno, sproščeno vzdušje. Ploščad pred kulturnim centrom je postala prizorišče glasbene ekstaze, kjer so se združili ljubitelji jazza in obiskovalci, ki so si želeli preživeti večer ob kakovostni glasbi.

Občinstvo
Sklepna misel

Koncert skupine Chaves v sklopu 12. Poletnih večerov pred Kulturnim centrom Semič je bil izjemno uspešen dogodek, ki je še dodatno utrdil sloves Poletnih večerov kot pomembnega kulturnega dogodka v regiji. Glasbeniki so s svojo izvirnostjo, strastjo in talentom navdušili vse prisotne, ki so ob koncu koncerta izrazili upanje, da bodo Chaves še kdaj gostovali v Semiču. Odlično se je odrezala tudi Neja Veselič, ki je prvič nastopila kot povezovalka prireditve.

Ta večer je bil dokaz, da jazz, kot glasbeni žanr, še vedno uspešno nagovarja občinstvo in ustvarja nepozabne trenutke, ki jih bodo obiskovalci še dolgo nosili v spominu.

Neja Veselič, povezovalka