Mladi in podjetni Jasmina Venta

P1150052
06 mar2018
534

ORMOŽ – Ljudska univerza Ormož, enota Mladinski center Ormož izvaja serijo predstavitev mladih posameznikov iz lokalnega okolja, ki so zbrali pogum in uresničili svoje ideje o tem, kaj bi v življenju počeli. Tokrat se je predstavila Jasmina Venta iz Velike Nedelje, po poklicu ekonomistka, ki je od pred kratkim nosilka osebnega dopolnilnega dela. Izdeluje in prodaja orgonite, orgonitne podstavke, orgonski energijski nakit in nakit iz poldragih kamnov.

V pogovoru smo izvedeli, da so jo poldragi kamni maminega nakita vznemirjali že v otroštvu ter da verjame v načelo, da naše bivanja poleg materialnega določa tudi neotipljivi in z razumom nedojemljivi svet energij, ki pa bistveno vpliva na naše počutje, zdravje in nenazadnje delovanje. Od tod njeno zanimanje za orgonsko energijo.

V življenju je kljub svojim letom izkusila marsikatero delo, a tudi obdobje brezposelnosti. V tem času je naredila prvi in odločilni korak na pot podjetnosti. Izpisala se je iz Zavoda za zaposlovanje, saj je način delovanja ni vzpodbujal k pozitivnemu razvoju njene poklicne poti. Čeprav je skrbna in delavna, je ugotovila, da ni pripravljena sprejeti dela, ki ni v skladu z njenimi notranjimi prepričanji, kar pa danes marsikomu ni razumljivo in sprejemljivo.   Vpisala se je na delavnice izdelovanja orgonitov, se posvetila zbiranju informacij in študiranju literature ter se preizkusila v izdelovanju lastnih izdelkov. Najbližji, ki so njene izdelke prejemali za darila, so pričali o pozitivnih učinkih in jo spodbujali k razvijanju idej in dejavnosti. Čez čas se je lotila postopka registracije dejavnosti kot osebno dopolnilno delo, kar je kljub njenim pričakovanjem, potekalo izjemno enostavno in hitro in odprle so se ji možnosti za prodajo.

Ukvarjanje s poldragimi kamni in orgoniti je zanjo skrajno resno in odgovorno početje, zato večkrat poudari, da tega ne počne zaradi zaslužka in prodaje, temveč iz ljubezni do ukvarjanje s tem in zadoščenja, da njen nakit in izdelki lahko pomagajo posameznikom k boljšemu počutju.

Na svoji podjetni poti je doživela vzpone in padce, slišala vzpodbudne in zaviralne besede, a poglavitno se ji zdi, da jo najbližji podpirajo in da se ne oziramo na negativno mnenje drugih.

Mladim sporoča, naj sledijo svojim sanjam in se ne bojijo delati drznih potez, če jih čutijo v srcu, saj bodo s tem omogočili svojim idejam in sanjam, da bodo postale realnost.

Želimo ji veliko uspehov, odličnih poslovnih odločitev in vse dobro na vseh področjih življenja.

Vir in foto: Mladinski center Ormož

 

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Članki

Sorodni članki

Avtorji