Nefiks karierni dan 2018 Študij ni le cilj, ampak pot

čaka vas uspeh1
01 feb2018
282

LJUBLJANA – Zavod Nefiks po srednjih šolah po Sloveniji organizira že tretji Nefiks Karierni dan. Osrednji dogodek projekta bo potekal v Predsedniški palači, kjer bo mlade sprejel častni pokrovitelj, predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Namen dogodka je mladim sporočiti, da študij ni le cilj, ampak pot. Na ta dan se bodo dijaki lahko za pomoč pri odločanju za poklic obrnili na Karierna središča Zavoda za zaposlovanje.

Na srednjih šolah po celi Sloveniji bodo potekale raznolike dejavnosti na temo kariernega razvoja – delavnice, pogovori z delodajalci in nekdanjimi dijaki njihovih šol, ki so sedaj uspešni v svojih poklicih, pa tudi svetovanja. Dijaki se bodo lahko odzvali na natečaj za najboljšo misel na temo dneva in tako oblikovali kartico, ki bo natisnjena. Dijak Taj je že poslal svojo misel: “Eno življenje – ena prihodnost”.

Letošnji osrednji dogodek bo potekal v Predsedniški palači, kjer bo dijake Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana nagovoril predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Po uvodnem pozdravu pa bo potekal pogovor s predstavniki poklicev prihodnosti, kot so: vodja zadovoljstva v podjetju, programer virtualne resničnosti, digitalni arhitekt, spodbujevalec inovativnih rešitev prihodnosti, inovativni kmetovalec, … Predstavljeni poklici prihodnosti bodo sedanjost trga dela dijakov. Dijaki bodo na ta način dobili vpogled v svet zaposlovanja in navdih za prihodnost.
Nefiks kariernemu dnevu se bodo pridružila Karierna središča Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje. V Celju, Novi Gorici, Mariboru ter na Ptuju, bodo mladim in njihovim staršem nudila informacije o izbiri izobraževanja in poklicev.

Veronika Simončič, kordinatorka Nefiks Kariernega dne 2018, poudarja: “Že lansko in predlansko leto so vsi udeleženi toplo pozdravili Nefiks karierni dan, zato si želimo, da postane tradicionalen. Šole prepoznavajo veliko potrebo dijakov po takih vsebinah. Poleg tega pa smo tudi pobudniki ustanavljajoče Mladinske mreže za karierni razvoj, ki bo tematiko še bolj izpostavila.
Ker je odločanje za poklic proces, Zavod Nefiks, v sklopu vseslovenskega Nefiks kariernega dne, mlade spodbuja pri pridobivanju vseh potrebnih informacij o poklicih prihodnosti, ki jih bodo nekoč tudi opravljali.

Za vse dodatne informacije smo dosegljivi na telefonsko številko: 040 698 915 ali email: info@nefiks.si.

Vir in foto: Zavod Nefiks

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Dogodki Nacionalno

Sorodni članki

Avtorji