Nefiks karierni dan 2018: “Čaka vas uspeh”

DSC_0190_2
02 feb2018
262

SLOVENIJAZavod Nefiks je 1. februarja 2018 uspešno izvedel že tretji nacionalni dogodek Nefiks karierni dan, ki se je odvil po srednjih šolah po Sloveniji.

Osrednji dogodek je potekal v predsedniški palači, kjer je dijake Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana nagovoril častni pokrovitelj in predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in ob tem izpostavil, da se ljudje med seboj razlikujejo po pogumu in vztrajnosti.
NKD-2018-1
Dijaki pa so se lahko za pomoč pri odločanju za poklic obrnili na Karierna središča Zavoda za zaposlovanje.

Osrednja tema kariernega dne so poklici prihodnosti. V predsedniški palači so gostje, predstavniki poklicev prihodnosti,

Urša Stanovnik – Chief Happines Officer v podjetju Optiweb,
Srdjan Trifunović – vodja 505VR,
Matic Vizjak – inovativni mladi kmet 2017,
Andrej Orožen – direktor podjetja Dewesoft, in
Dr. Sašo Dolenc – soustanovitelj spletnega časopisa Kvarkadabra

mladim predstavili svoje karierne poti. Ob enem so podali močno sporočilo, da je znanje pomembno, vendar so izkušnje, ki jih pridobiš, ko poleg šole sam raziskuješ in se udejstvuješ, tisto, kar te pripelje do uresničitve vizije. Pomembno je imeti fokus in ko narediš prvi korak je strah za dosego cilja odveč.

čaka vas uspeh 2Na srednjih šolah po celi Sloveniji so potekale delavnice, svetovanja in okrogle mize z nekdanjimi dijaki, zdaj uspešnimi predstavniki svojih poklicev, na temo kariernega razvoja. Dijaki pa so poslušali tudi inspirativne nagovore mednarodno uspešnih Slovencev. Lovro, 17, Celje: “Računalniška srednja šola je bila dobra izbira, saj se mi čedalje bolj potrjuje, da so računalniške kompetence pomembne za prihodnost”.

Dijaki se bodo do 5. februarja lahko odzvali tudi na Nefiksov natečaj za najboljšo misel na temo kariernega dneva in tako oblikovali kartico, ki bo tudi natisnjena.

Dijak Taj, ki je že poslal svojo misel, je zapisal: “Eno življenje – ena prihodnost”.

Svoja vrata so dijakom odprla tudi Karierna središča Zavoda za zaposlovanje v Celju, Novi Gorici, Mariboru ter na Ptuju, ki so nudila brezplačna svetovanja in pogovore.

Tako organizatorji kakor tudi šolniki, mladi in drugi vključeni se strinjajo, da je študij pot in ne cilj. Glasbenik Zlatko, ki je za posebej za Nefiks karierni dan pripravil skladbo, pa mladim že z njenim naslovom sporoča: “Čaka vas uspeh”.

***
Za vse dodatne informacije smo dosegljivi na telefonsko številko: 040 698 915 ali email: info@nefiks.si.

Zahvala tudi Uradu RS za mladino za podporo aktivnostim Zavoda NEFIKS, še posebej za Karierni razvoj mladih.

Vir in foto: Zavod Nefiks

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Aktualno Izpostavljeno Nacionalno

Sorodni članki

Avtorji