“Zaklad je tam, kjer so prijatelji” 16. mednarodni literarni natečaj

pexels-photo-288583
22 jan2018
380

SLOVENIJA – Obveščamo vas o razpisu 16. mednarodnega literarnega natečaja v Schwanenstadtu v Gornji Avstriji za najboljšo otroško in mladinsko knjigo 2018 pod naslovom Na krilih metulja in laboda. 

  “Zaklad je tam, kjer so prijatelji”

… se glasi okvirna tema 16. mednarodnega literarnega natečaja za najboljšo otroško in mladinsko knjigo, ki ga razpisuje mestna občina Schwanenstadt v Gornji Avstriji za leto 2018.

V ospredju literarnega natečaja je letos prijateljstvo. Prijatelji so naši življenjski spremljevalci. Z njimi zorimo skozi doživetja  in izkustva. Ustvarjalci otroške in mladinske knjige naj se ob tej temi ukvarjajo v sliki in besedi z zakladom prijateljstva, ki se usidra v naše spomine in po katerem hlepimo celo življenje. Tema knjige naj se nanaša na doživetje skupnosti, srečanja in svet pustolovščin.
Prednost ima slikanica. Zaželena je tudi moderna tehnologija in uporaba različnih medijev pri oblikovanju knjige. Po želji se slikanici lahko priloži  zgoščenka, ki vsebuje na primer radijsko igro.

Slovenski uspehi v lanskem letu so bili nadobudni. Nagrajenih je bilo deset slovenskih prispevkov. V sklopu 15. literarnega natečaja (za leto 2017) je preverila mednarodna žirija 158 prispevkov (skupno 819 udeleženk in udeležencev). Od teh je prispelo iz vseh avstrijskih dežel (62), iz Italije (57), Slovenije (36), Hrvaške (1), Francije (1) in Mavricija (1).

SCHWANENSTADT_RAZPIS_2018

Vir in foto: uredništvo mlad.si

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Izpostavljeno Mednarodno

Sorodni članki

Avtorji