Koncert basement Mladi zmaji

KONCERT 20. 1. 2018_PLAKAT
10 jan2018
175

Ljubljana, Dunajska 367 20.01.2018 ob 19:30

LJUBLJANA – V Basement Mladi zmaji bomo tokrat zajadrali v eksperimentalne glasbene vode. V soboto, 20. 1., vrata na Dunajski 367 odpremo ob 19:30.

Z nami inKONCERT 20. 1. 2018_PLAKAT vami bodo:

AKAMI:
Za psevdonimom Akami se skriva Domen Slovinič, ki ustvarja v tradiciji samotarskih, vsekakor pa večstransko nadarjenih solističnih kreativcev. Z izjemo peščice koncertov, na katerih mu je na pomoč priskočilo tudi nekaj soglasbenikov, je bil do nedavnega prisoten predvsem spletno. In tam nam že nekaj časa ponuja kar zajeten nabor albumskih kosov materiala, ki se pne od avantgardističnega popa do izletov v s historično avantgardnimi pristopi informirano elektroakustično kompozicijo. V Akamijevi glasbi tako lahko slišimo impresionistične klavirske miniature, nastlane s poletnim brnenjem in šumom, izlete v kantavtorske pesemske forme in noise-rock izpoved ter kolažne konstrukcije konkretnih zvokov in hrupa. Slovinič, ki deluje tudi kot književni kritik, pa na tekstovnem nivoju kdaj preseneti tudi z literarnimi namigi in citati.

Zasedba:
Domen Slovinič – vokal, kitara, efekti
Brigita Gračner – vokal, sint, efekti
Martin Ukmar – bas, efekt
Samo Pavlica Linč – kitara, efekti
Kristjan Buzeti – bobni

Žanr: Experimental-post-grunge-avant-pop-noise-rock-psychedelic-alternative
AKAMI
Facebook

UHO ZA OKO:
Uho za Oko je zasedba, ki se žanrsko opredeljuje kot Anubiswave, Egyptian space punk in Pyramid rock. Gre za mešanico žanrov, še najbolj pa bi se lahko oprli na darkwave, eksperimentalni rock, psihedelijo, občasno pa tudi na industrial in surovejše žanre. Novi material je bil do določene mere navdahnjen z egipčansko mitologijo. Pripoved se začenja iz imaginarnih pokrajin, ukvarja se s prvoosebnim dojemanjem okolice z vidika posameznika, ki je del družbe kot celote, ošine čustva, ozira pa se tudi na globalne in lokalne aktualne teme, kot so verska blaznost, pokvarjenost oseb v premoči, kanibalizem, ter se dotakne družbenih in zgodovinskih katastrof. Seveda s poudarkom na sedanjosti in na tem, kar nas še čaka. Tudi instrumentalno niha med divjim uporništvom in bolj umirjenim objokovanjem človeštva. Je hibrid subjektivnih vizij in vsakdanjega življenja.

Zasedba:
Veronika En – vokal,
Sašo – bobni,
Klemen Švikart – bass kitara,
Jure – kitara,
Brigita Gračner – sintetizator zvoka

Žanr: Eksperimentalni rock

Uho za uho

SoundCloud

Facebook

FAT PIGEON:
Fat Pigeon so glasna garažna rokerska posadka iz Kamnika, ki polni ušesa z nabitim kaosom in harmonijo. Skupina navdušuje s težkimi blues, rock in grunge rifi, prav tako pa nas popelje v svet lepega spevnega rocka. Proti koncu poletja 2015 so se v Kamniku začeli zbirati in tako so se počasi zbirali skupaj tja do konca septembra, ko se je pridružil še basist. Po nekaj nastopih je sledilo sodelovanje na finalu Rock vizij 2016. Pod tem imenom delujejo šele od te jeseni (2017), saj so imeli s prejšnim imenom težave s cenzuro.

Zasedba:
Patricia Arh – Vokal
Jure Javoršek – Kitara
Jan Urbanija – Bas kitara
Jaka Horvat – Bobni

Žanr: Alternativni rock
Fat Pigeon
Facebook

Vir in foto: Zavod Bob

Dogodek

Dne: 20.01.2018 19:30 ob 19:30
Kraj: Ljubljana, Dunajska 367

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Dogodki

Sorodni članki

Avtorji