Javno posvetovanje Evropske komisije O skladih EU na področju vrednot in mobilnosti.

banner-erasmus-1
12 jan2018
57

EVROPA – Evropska komisija začenja vrsto javnih posvetovanj o prednostnih nalogah, ki bi se morale odražati v naslednjem večletnem finančnem okviru za obdboje po letu 2020, vključno o skladih EU na področju vrednot in mobilnosti. Posvetovanje vključuje vprašanja o trenutni uspešnosti in prihodnjih izzivih programa Erasmus + in bo pomagalo pri pridobivanju povratnih informacij državljanov, organizacij, javnih organov in drugih deležnikov o tem, kaj je v preteklosti delovalo dobro in kaj bi bilo mogoče v prihodnosti še izboljšati.

 „Močnejši Uniji je treba zagotoviti primerna finančna sredstva, da bo lahko še naprej dosegala rezultate pri svojih politikah. Unija se je v zadnjih letih temeljito spremenila, spremenili pa so se tudi izzivi, s katerimi se sooča. Naša Unija potrebuje proračun, ki nam bo lahko pomagal pri uresničevanju naših ambicij, kar se mora odražati tudi v večletnem finančnem okviru za obdobje po letu 2020.“ (Delovni program Komisije za leto 2018)

Namen spletnega posvetovanje Evropske komisije je zajeti vsa glavna področja porabe, da bi zbrala mnenja vseh zainteresiranih strani o tem, kako čim bolje izkoristiti vsak evro iz proračuna EU. Več vzporednih posvetovanj bo zajelo celoten spekter prihodnjih finančnih sredstev EU, rezultate posvetovanj pa bo Evropska komisija uporabila za pripravo predlogov za naslednjo generacijo finančnih programov.

Stališča, ki so bila že izražena v predhodnih posvetovanjih, izvedenih v okviru vmesnega vrednotenja programa Erasmus +, bodo prav tako upoštevana pri oblikovanju naslednjega programa Erasmus+.

Vprašalnik je dostopen v 23 jezikih. Javno posvetovanje pa bo potekalo do 8. marca 2018.

Več informacij o posvetovanju

Anketa Javno posvetovanje o skladih EU na področju vrednot in mobilnosti v slovenskem jeziku.

Vir in foto: uredništvo mlad.si

 

Natisni stran Natisni stran

Kategorije v fokusu

Sorodni članki

Avtorji