FOTO in IZJAVA TEDNA

web (39)
10 nov2017
192

SLOVENIJA – Tedensko rubriko foto in izjava tedna namenjamo večletni aktivistki za pravice mladih in novi predsednici Sindikata Mladi plus Tei Jarc, ki je ob mednarodnem dnevu pripravništev v intervjuju za portal mlad.si mlade pozvala, naj se aktivirajo in naj se ne pustijo izkoriščati.

 

Izjava:

“Ob dnevu pripravništev je zato poziv mladim, naj mladi ne pristajajo na volonterska pripravništva, niti v Sloveniji niti v tujini. Verjamemo in razumemo vsakega, ki si želi nabirati izkušnje, ampak s temi izkušnjami si ne morejo plačevati računov, nimajo zagotovila, da bodo dobili službo, prav tako pa s temi izkušnjami predstavljajo zastonj delovno silo in konkurenco vsem ostalim. Zato je tukaj poziv h kolektivnemu ravnanju in boju zato, da se bo izboljšal položaj tako posameznika, kot celotne družbe.” Tea Jarc, predsednica Sindikata Mladi plus

Foto:

web (39)

Več o tem, kakšen je danes položaj mladih, kako se je rešil problem pripravništev v Sloveniji in zakaj je tudi Tea Jarc ena izmed “prekarnih delavk” pa lahko izveste v interjuju.

Vir in foto: uredništvo mlad.si

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji