Potovati je treba, ko si mlad! STA potovanja.

_56d5ce7ae8951
09 okt2017
262

SLOVENIJA - Seveda je za potovanja vseeno treba imeti vsaj dvoje – čas in denar. In jasno, nekaj popotniškega duha tudi pomaga. Mladi imajo vsaj časa več kot kasneje v življenju, denar pa je običajno večja težava. A z nekaj iznajdljivosti se da veliko potovati z razmeroma majhnimi stroški. Pri tem mladim pomagajo tudi na agenciji STA potovanja, saj imajo zanje še posebej ugodno ponudbo letalskih kart.

Kar nekaj letalskih družb namreč ponuja posebne cene, ki so na voljo le za študente in mlade. Te karte so tudi veliko bolj fleksibilne, saj ponujajo cenejše spremembe datuma ter prijaznejše odpovedne pogoje. Da ne bo ugodna samo pot do želene destinacije, ampak tudi bivanje tam, lahko uredimo bivanje v prijetnih in še vedno poceni hostlih kjerkoli na svetu. Veliko popustov omogoča tudi kartica za dijake in študente ISIC, ki je veljavna v 120 državah in je za mlade popotnike skoraj nepogrešljiva.

Ravno zato, ker imajo mladi praviloma na razpolago nekaj več časa kot denarja, so pri njih priljubljene destinacije, ki so izjemno lepe, pisane in živahne, a vseeno poceni. Tako se največkrat odločajo za potovanje v Azijo, še posebej Tajska je priljubljena, saj je poznana po čudoviti pokrajini, prijaznih ljudeh, nizkih cenah in izvrstni hrani.

downloadDelo v tujini – izjemna priložnost in odlična izkušnja

Še bolj kot potovanja pa je med mladimi priljubljeno delo v tujini – ne samo, da je žepom prijazno, pač pa si s tem pridobijo enkratne delovne izkušnje, spoznajo prijatelje s celega sveta ter dopolnijo svoj življenjepis z nečim, kar jim bo zagotovo olajšalo iskanje službe. Od tod pravzaprav tudi izhaja naša agencija – začeli smo ravno s tem namenom: da mladim ponudimo izkušnje v tujini, šele kasneje so sledile naše ostale storitve. V vseh letih delovanja smo tako na poletno delo v ZDA pospremili že več kot 3000 študentov; ravno te dni oz. proti koncu oktobra se od tam vrača letošnja generacija, nekaj več kot 200 udeležencev tega programa. Konec meseca, 25. oktobra, pa načrtujemo že prvo (od večih) predstavitev tega programa – spremljajte našo spletno stran, da je ne zamudite.

Poletno delo v ZDA pa ni edini program dela v tujini, ki se ga lahko mladi udeležijo. Za vse, ki imajo radi otroke in se ukvarjajo s športom, so primerni poletni kampi v ZDA, za tiste, ki gredo radi bolj daleč, priporočamo delo in študij v Avstraliji, za vse, ki imajo radi naravo ter adrenalinske športe, delo na Novi Zelandiji, tisti, ki imajo radi sneg in zimske športe, gredo lahko v Kanado, ponujamo pa tudi delo v Londonu in prakse po evropskih mestih.

Skratka, za mlade ne manjka priložnosti za potovanja, samo izkoristiti jih je treba. V STA potovanja pri tem z veseljem pomagamo, ker smo trdno prepričani, da je v svetu, v katerem živimo, edina prava pot naprej strpnost in razumevanje drug drugega. To pa lahko dosežemo samo s spoznavanjem drugačnih od nas, z raziskovanjem kultur, ki jih ne poznamo, in s sprejemanjem načinov življenja, ki nam morda niso blizu. In potovanja so ključ do vsega naštetega. Zato – potujte veliko in kadar le imate priložnost!

Vir in foto: STA potovanja

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji