Oktober; Medsektorsko povezovanje- neformalno in formalno izobraževanje

team-building-2
02 okt2017
272

Dragi obiskovalci, obiskovalke in soustvarjalci in soustvarjalke portala mlad.si,

V mesecu septembru je potekal Evropski teden mobilnosti, ki je ponujal široko in pisano paleto prizadevanj za spremembe naših potovalnih navad. Za večjo osveščenost mladih, smo temi trajnostne mobilnosti pozornost namenili tudi na uredništvu mlad.si. V okviru ETM sta bila tako najbolj brana prispevka Nacionalna konferenca o trajnostni mobilnosti za mlade in anketa o potovalnih navadah mladih , ki je bila objavljena tudi v Slovenskih novicah.

Oktober; Medsektorsko povezovanje – neformalno in formalno izobraževanje

Priložnosti za neformalno učenje, ki jih ponujajo in organizirajo mladinske organizacije in organizacije za mlade, mladim pomagajo odkrivati in razvijati lastne potenciale, prepoznavati karierne priložnosti in ustvarjati nove karierne možnosti. V sklopu mesečne teme Medsektorsko povezovanje, bomo o temi povezovanja neformalnega in formalnega izobraževanja vprašali organizacijo Mladinska mreža MaMa, ki združuje in zastopa 47 organizacij in mladinskih centrov, za namene podpore mladim, kakovostnejšega preživljanja prostega časa ter ativnejšega življenja v družbi.

V rubriki Akcija! Predstavitev nevladnih mladinskih organizacij se nam bo predstavila skupina ljudi, ki preko neformalnega izobraževanja mladim pomaga, da pridobijo državljanske kompetence, se povezujejo v skupine in si  izboljšajo zaposlitvene možnosti – Socialna akademija.

Zakaj je pomembno, da mladi začnejo čim hitreje pridobivati izkušnje in se preizkusijo v delu, pa bo za portal mlad.si pojasnila kadrovska strokovnjakinja in strokovna sodelavka e-Študentskega servisa Vesna Miloševič Zupančič.

 Na temo medsektorskega sodelovanja in aktivnega državljanstva mladih, bomo za intervju prosili predsednika Mladinskega sveta Slovenije Tina Kampla.

 V mesecu oktobru obeležujemo svetovni dan učiteljev, zato bomo za naše bralce pripravili prispevek, kako je biti v vlogi učitelja danes mladim.

Septembra je v Ljubljani potekal dialog z evropskimi poslanci o izvajanju Pobude za zaposlovanje mladih v Sloveniji. Za mnenje bomo ob tej priložnosti prosili evropsko poslanko Romano Tomc, ki je v Sloveniji odgovorna za  pripravo evalvacije Pobude za zaposlovanje mladih.

Poleg dogodkov, ki jih za vas pripravlja mladinski sektor, bomo tudi v oktobru poskrbeli, da boste redno obveščeni o vseh aktualnih novicah iz sektorja in tudi širše.

Uredništvo mlad.si

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji