Nacionalni posvet mladinskega sektorja 2017

posvet7
10 okt2017
484

Maribor 27.11.2017 do 28.11.2017

SLOVENIJA - Urad RS za mladino letošnji nacionalni posvet skupaj s soorganizatorji Mladinskim svetom Slovenije, Mestno Občino Maribor ter Mestnim Mladinskim svetom Maribor in Mladinskim kulturnim centrom Maribor, pripravlja nekoliko drugače, predvsem v vsebinskem smislu. Mladinskemu sektorju želijo ponuditi teme, ki so danes najaktualnejše in predstavljajo njihov skupen izziv. Odločili so se za odstiranja vprašanj, povezanih s hitrim tehnološkim razvojem in digitalizacijo družbe. Hitrost sprememb je tako velika, da naloga ni enostavna. Digitalno okolje je postalo glavno gonilo inovacij, rasti, izobraževanja in zaposlovanja.

Kako se na vse to dogajanje v Sloveniji odziva mladinski sektor? Kako smo pripravljeni na nove izzive, ki nam jih prinaša digitalizacija družbe? Ali znamo izkoristiti vse možnosti in priložnosti, ki nam jih ponuja razvoj informacijskih tehnologij? Kaj nam ta proces prinaša dobrega in kaj slabega? Kakšne so digitalne kompetence in zakaj so pomembne? Kako lahko s pomočjo tovrstnih znanj pospešimo razvoj mladinskega dela, mladinskih politik in participacijo mladih na vseh ravneh? Pogovarjali se bomo torej o tem, ali obstaja digitalno mladinsko delo, ter kakšna je vloga novih tehnologij v mladinskem delu.

Vabimo vas, da tudi vi v času do posveta razmislite o vaših stališčih in izkušnjah na tem področju in aktivno sodelujete na okroglih mizah in delavnicah
. Dogodek bo dvodnevni in bo potekal v Mariboru, natančneje v Narodnem domu in Lutkovnem gledališču Maribor, 27. in 28. novembra.

Vabljeni, da se udeležite Nacionalnega posveta mladinskega sektorja 2017, da bomo skupaj (po)iskali rešitve in odgovore na zastavljena vprašanja. 

Scenarij in vse ostale podrobnosti v zvezi z letošnjim posvetom ter prijavo na posvet biste lahko zasledili tudi na portalu mlad.si.

Vir: uredništvo mlad.si

Foto: Matej Pušnik

Dogodek

Dne: 27.11.2017
do: 28.11.2017
Kraj: Maribor

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Članki

Sorodni članki

Avtorji