Kamp izkustvenega učenja

IMG_7203
12 sep2017
197

POHORJE – Tudi letos je Društvo Salezijanski mladinski center Maribor od 8. do 13. julija, na Pohorju organiziralo počitniški kamp, ki je bil precej drugačen od ostalih kampov. Gre namreč za kamp, kjer je v ospredju izkustvo, ki ga doživi vsak posameznik. Najsi bo to pri skupnih dinamikah, v različnih delavnicah, ali pa pri opravilih čiščenja in pomivanja. Prav skupno sobivanje prinaša veliko prednosti za učenje in spoznavanje, saj so otroci in mladi učitelji drug drugemu.

IMG_7861

Kamp izkustvenega učenja.

Vsak dan smo izpostavili eno vrednoto, ki je obarvala celotni dan (sodelovanje, vztrajnost, iznajdljivost, narava, delavnost). Hkrati so nam vrednote pomagale pri dejavnostih učenja zabavne fizike in kemije, kjer so veščine medsebojne pomoči in vztrajanja, ter hitrega iskanja rešitev, še kako potrebne
Dnevi so bili kar prekratki, saj so bili polni pestrega dogajanja. Popoldnevi so bili namenjeni zanimivim delavnicam, kjer smo ugotovili, da se znanja angleščine lahko naučimo preko zabavnih iger. En dan smo odšli peš na Areh, kjer smo na ognju pekli hrenovke in igrali tvist ter druge zabavne in športne igre (florball …). Drug dan smo odšli peš do Trikotne jase na PohorJet, in se odpravili na pohod do slapa Šumik. Prav tako smo v gozdu izkusili pot preživetja, kjer smo se plazili čez blato, in je bila zato res nekaj posebnega. Tudi ob večerih nam ni bilo dolgčas, saj smo imeli pripravljene nočne gozdne igre, kurili smo ogenj, si ogledali film, in se odpravili na kratek pohod z baklami, kjer smo opazovali, kakšno je Pohorje ponoči. Kamp je lepo uspel, kar gre zahvala predvsem mladim animatorjem in tudi mentorjem, ki izvajajo večino programa, in si na ta način tudi sami pridobivajo prepotrebne veščine in praktična znanja za življenje.

Mentorji kampa

Program sofinancira tudi Mestna občina Maribor.

Vir in foto: Društvo Salezijanski mladinski center Maribor

 

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Lokalno Novice

Sorodni članki

Avtorji