EVS projekt “Grow with us” Predstavljen na petem strokovnem dogodku Evropskega programa za učenje odraslih v Mariboru.

majhni_dogodki_z_velikim_dometom_5_2017_5
12 sep2017
231

MARIBORLjudska univerza Ormož je predstavila projekt Evropske prostovoljske službe Erasmus + programa “Grow with us” kot primer pozitivne prakse, kako mladi krepijo svoje kompetenece na prehodu med šolo in zaposlitvijo ter tako pridobivajo potrebne kompetence, znanja in izkušnje za življenje in tudi za boljši položaj ob vstopu na trg delovne sile. Direktorica Viki Ivanuša je spregovorila o dejavnostih ormoškega mladinskega centra na petem strokovnem dogodku EPUO (Evropskega programa za učenje odraslih), ki se je 14. junija odvijal v Andragoškem zavodu Maribor – Ljudska univerza. Predstavljeni so bili še strokovni prispevki iz petih drugih organizacij: Andragoškega centra Slovenije, Infopeke, Pekarne magdalenske mreže, Zavoda RS za zaposlovanje (ZRSZ), Območne službe Maribor, Fundacije za izboljšanje zaposlitvenih možnosti Prizma ter Sindikata Mladi plus.

V Ormožu in njegovem širšem okolju se mladi odseljujejo in v Mladinskem centru Ormož, ki deluje kot enota Ljudske univerze Ormož, se s tem pojavom nočejo kar sprijazniti. Nasprotno, mladim vseh starosti omogočajo razvojno naravnano druženje, ki temelji na načelu demokratičnega vodenja. Tu potekajo tudi usposabljanja, posveti in razprave, predstave, razstave in delavnice. Program uresničujejo v sodelovanju in povezovanju s številnimi partnerji v svojem okolju in širše. Vključenost v projekt Evropske prostovoljske službe pa mladim omogoča samostojno življenje in delo v tujini. Ponosni so na izvajani projekt, v okviru katerega gostijo dva mlada prostovoljca iz Bosne in Hercegovine, Emraha in Amilo, ki v dvomesečni mobilnosti krepita svoje kompetence in med drugim prostovoljnim delom, ki ga opravljata, pomagata med mladimi v lokalnem okolju širiti informacije o možnostih vključevanja v EVS projekte in promovirati tovrstno učenje za življenje.

Strokovni delavci so poudarili, da priložnosti za mlade so, v prednosti pa so tisti, ki znajo razočaranja spremeniti v izzive.

Vir in foto: Mladinski center Ormož

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Lokalno Novice

Sorodni članki

Avtorji