Mladi in urbane kulture- festivali

11914861_866802036735174_8742189906562757807_n
01 avg2017
391

Dragi obiskovalci, obiskovalke in soustvarjalci in soustvarjalke portala mlad.si,

Mesec julij smo namenili temi Mladi, okolje in turizem. Na temo mladih in turizma, kot najbolj bran prispevek izpostavljamo intervju z direktorjem Zavoda Mobin, Janom Peloza. Visoko število ogledov je dosegla objava prispevka iz rubrike Uspešni mladi za uspešne mlade, v katerem se je širši javnosti predstavil velenjski hip-hoper Mrigo, zato vas vabimo, da tudi vi predlagate zgodbe mladih, ki so svoje prve izkušnje med drugim začeli pridobivati tudi v organizacijah iz mladinskega sektorja . Veliko  všečkov je prejelo tudi Društvo Moosvid, prav tako pa so obiskovalci portala z zanimanjem brali novosti, ki so se v mesecu juliju zgodile na področju pridobivanja NPK mladinski delavec/delavka.

 

 AVGUST; Mladi in urbane kulture – festivali

Poletje ni le čas brezdelja in počitnikovanja, temveč je tudi idealen čas za aktivnosti za katere nam med letom zmanjka časa, saj se zaradi vročinskih valov morda le za trenutek umiri delovni utrip. S tem namenom bomo v sklopu mesečne teme Mladi in urbane kulture pripravili anketo in mlade vprašali, katerih dogodkov se skozi poletje najraje udeležujejo. Med ankentiranimi pa verjamemo, da bo tudi kdo, ki sodeluje pri kakšnem festivalu in bo z nami delil zanimivo organizacijsko festivalsko izkušnjo.

Na mednarodni dan mladih bomo za vas pripravili intervju z v.d. direktorja Urada RS za mladino, Rokom Primožičem, v katerem boste izvedeli, katere so prioritete Urada RS za mladino in kako bo Urad pod novim vodstvom krepil komunikacijo in sodelovanje z mladinskim sektorjem.

Ob mednarodnem dnevu mladih bomo poleg intervjuja za mnenje o prevladujočih statistikah mladih povprašali tudi SURS.

 V mesecu avgustu na uredništvu mlad.si pripravljamo obsežno poročilo, v katerem bomo zabeležili, kaj je se skozi poletje dogajalo po mladinskih organizacijah ter kaj za zaključek počitnic ti še pripravljajo.

Poletje mladim prinaša tudi pester izbor kulturnih aktivnosti. O izjemno pomembnem področju za mlade, področju kulture, bomo na uredništvu mlad.si za komentar prosili direktorja Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, Marka Repnika.

V rubriki Uspešni mladi za uspešne mlade bomo tokrat govorili z raperjem in vodilnim hip-hop ustvarjalcem iz Zagorja ob Savi, Bajto 13.

Kako in kje varno preživljati prosti čas v naravi, nam bodo v članku predstavili eni izmed izkušenih poznavalcev narave, Zveza tabornikov Slovenije.

 Rubriko AKCIJA! Predstavitev nacionalnih organizacij, bo meseca avgusta zamenjala razširjena rubrika AKCIJA! Predstavitev nevladnih mladinskih organizacij. Kot prvi se nam bo v mesecu avgustu predstavil Zavod Nefiks.

Prav tako pa bomo na uredništvu mlad.si spremljali volitve Mladinskega sveta Slovenije in poročali o novoizvoljenih predstavnikih mladih v Svet vlade RS za mladino.

Poleg dogodkov, ki jih za vas pripravlja mladinski sektor, bomo tudi v avgustu poskrbeli, da boste redno obveščeni o vseh aktualnih novicah iz sektorja in tudi širše.

Uredništvo mlad.si

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Članki

Sorodni članki

Avtorji