Delovni preizkus 2017/2018 Javno povabilo.

DELOVNI_PREIZKUS2
16 avg2017
385

SLOVENIJA – Zavod RS za zaposlovanje je objavili javno povabilo Delovni preizkus 2017/2018. Delovni preizkus delodajalcem omogoča, da preizkusijo in spoznajo brezposelne na konkretnem delovnem mestu. Za izveden delovni preizkus delodajalci dobijo povrnjene upravičene stroške.

Za leto 2017 je na javnem povabilu na voljo skupaj 1,9 milijona EUR iz slovenskega proračuna. Možnost vključitve v delovni preizkus bo imelo predvidoma 2.110 brezposelnihne glede na njihovo starost in trajanje brezposelnosti.

S pomočjo delovnega preizkusa bodo lahko preizkusili svoja znanja, veščine in spretnosti na konkretnem delovnem mestu pri delodajalcu ter si tako izboljšali zaposlitvene možnosti. Delodajalci bodo lahko brezposelne spoznali in preizkusili v delovnem okolju še pred sklenitvijo delovnega razmerja.

Povabilo je odprto do objave obvestila o razdelitvi razpoložljivih sredstev, najdlje do 31. 7. 2018, ko se izteče končni rok za predložitev ponudb. Delodajalci predložijo ponudbo za delovni preizkus na območno službo Zavoda RS za zaposlovanje, ki je pristojna glede na njihov sedež.

Doslej se je po zaključku delovnega preizkusa pri istem ali drugem delodajalcu zaposlilo okrog 70 % udeležencev programa.

Več o javnem povabilu

Vir: uredništvo mlad.si, povzeto po MDDSZ

Foto: Ministrstvo za delo, družine, socialne zadeve in enake možnosti

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Izpostavljeno Nacionalno

Sorodni članki

Avtorji