Kreativno v počitnice 2017

PŠK_1_termin (4)
11 jul2017
234

SLOVENSKE KONJICE  – Mladinski center Dravinjske doline (MCDD) je v sklopu projekta Socio – večgeneracijski center (Socio VGC) na dvorcu Trebnik za otroke izvedel prvi termin Poletne šole kreativnosti.

DSC_0816 (Medium)

Poletna šola kreativnosti 2017.

PŠK_1_termin_Vodovnik

Poletna šola kreativnosti 2017.

Ponudil je zelo raznolik program aktivnosti, v katerih so sodelovala tudi druga društva, podjetja in posamezniki ter posameznice. Udeleženci in udeleženke so prvi dan s pomočjo Špele Buh iz Konjiške lekarne spoznavali dobre in slabe plati sonca, pod mentorstvom prostovoljca MCDD Mihe Belaka pa so izdelali naravno šentjanževo kremo za po sončenju. Drugi dan so se poučili o zgodovini in simboliki olimpijskih iger in tudi izvedli simulacijo teh. Obiskal jih je olimpijec Miran Vodovnik ter jim pokazal tehniko suvanja krogle.

V sklopu sredinega medgeneracijskega dne so pokukali v bližnjo in daljno preteklost. O tem kako sta se igrala kot otroka, sta povedala Štefan Vida in Milena Poklič iz Društva upokojencev Slovenske Konjice. V osnove umetnosti lepopisa pa jih je popeljala Natalija Resnik Gavez. V četrtkovem vročinskem valu so se ohladili v Termah Zreče, teden pa zaključili z destinacijskim dnem Rogla – Pohorje na tematiko lesa. Pavel Skaza je prikazal zapleteno izdelavo violine, o izvoru lesa, drevesih in gozdu pa je otroke poučil Matej Tajnikar iz Zavoda za gozdove.

Projekt Socio VGC sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz sredstev Evropskega socialnega sklada.

Vir in foto: Mladinski center Dravinjske doline

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Lokalno Novice

Sorodni članki

Avtorji