Dobimo se pred ŠKUCem Festival.

Layout 1
07 jul2017
400

ŠKUC, Stari trg 21 v Ljubljani 21.07.2017 ob 18.00 do 30.07.2017 22.00

LJUBLJANA - Festival Dobimo se pred Škucem obiskovalcem predstavlja sklop raznolikih kulturi in ustvarjalnosti posvečenih sproščenih popoldnevov in večerov, ki so vsi brez vstopnine in se odvijajo na Starem trgu v Ljubljani. Festival vedno poteka julija, tokrat že sedemnajstič zapored. Namen festivala je, da bi s kvalitetnimi kulturno-umetniškimi dogodki dopolnili in popestrili poletno dogajanje v starem mestnem jedru Ljubljane. Zato vsako leto k sodelovanju z javnim povabilom povabimo nekatere že priznane, a večinoma še neuveljavljene ustvarjalce, ki premorejo nadarjenost in perspektivo, ter si tako v okviru festivala pridobijo priložnost za predstavitev in promocijo. Pester in obsežen festivalski program bo letos obsegal 45 različnih dogodkov. Festival je namenjen širši javnosti različnih starosti in okusov, torej tako otrokom kot mladini in odraslim, ki imajo različne kulturne afinitete. Program obsega koncerte, literarne dogodke, gledališke predstave, filmske projekcije, razstave, ustvarjalne delavnice in Škucevo tržnico.

5vec#

Plečnik ustvarja.

V letošnji program smo poleg že ustaljenih festivalskih sklopov, kot so Muzika na Starem trgu, Teater v galeriji, Ustvarjalno2 in Poletne ustvarjalnice, vključili tudi dokumentarna filma režiserja Metoda Pevca Film pred oltarjem in Enfant Terrible režiserja Damjana Kozoleta.

V sklopu Muzika na starem trgu se bodo predstavili: Nadežda Tokareva in Evgeny Sinayskiy, Orkestrada, balans, Brencl banda, Baby Blue Gun, ZA SRCE MOje // Zvonka T Simčič, Katarina Kovač, Valentina Praprotnik, Mateja Mavri, Nataša Smrdelj in Zvonka Krebelj, Širom, JazzOud Quartet, Vito Marenče Vito, Angel Lopez, Fran Vilchez in Andrej Tomazin in Aritmija feat. Sabiha Khan & Vinayak Netke. Z glasbo pa bo letos povezan tudi cikel Teater v galeriji, ki bo vključeval kabaret in ples, kot tudi dva dogodka Kabareta Tiffany. Za otroke pa smo pripravili koncert Orkester izvirnih inštrumentov in ustvarjalno delavnico Izvirci.

25.7-4KabaretTiffany

Kabaret Tiffany.

V sklop Teater v galeriji smo vključili dve predstavi za odrasle Pred vami stojim gola in ŠvarcTanc, ter osem predstav za otroke Skoraj najboljši Cirkus, Halo, Rdeča kapica?, Totem, Hvaležni medved, Pošastozavri in jabolko spora, Pavliha, Izgubljeni glasek in Knedl.

Letos smo ponovno v program vključili eno in več dnevne ustvarjalne delavnice, namenjene vsem generacijam. Ob Plečnikovem letu smo v festival vključili ustrezne tematske ustvarjalne delavnice, ki se navezujejo na delo tega velikega arhitekta.

21.7_3Rocnetehnologijefoto_klemen_razinger-1069

Foto: Klemen Razinger.

Letošnji festival bo tako vključeval večdnevne ustvarjalne delavnice Sitotisk express: Prosto po Plečniku, Fotogram, #plecnikustvarja in Ročno pletenje ter še sedem enodnevnih ustvarjalnic.

Študentje Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil na NTF bodo letos pripravili razstavo Ročne tehnologije. Druga razstava bo predstavila dela z naslovom 30” – portreti transspolnih in cisspolno nenormativnih oseb fotografinje Jasne Klančišar.

V tem pestrem festivalskem programu bo vsakdo gotovo lahko našel vsaj nekaj zanimivega zase.
Sicer pa kadar se ob poletnih večerih ne boste imeli kje ohladiti in sprostiti, se torej ve, da je izbira – Dobimo se pred Škucem.

Več o programu poletne kulturne ozvežitve.

Vir in foto: Društvo študentski kulturni center

Dogodek

Dne: 21.07.2017 18.00 ob 18.00
do: 30.07.2017 ob 22.00
Kraj: ŠKUC, Stari trg 21 v Ljubljani
Povezava

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Dogodki

Sorodni članki

Avtorji