Mreža L’MIT Vse informacije za mlade na enem mestu.

IMG_0402
12 jun2017
468

LJUBLJANA – V sklopu mesečne teme mladi in informiranje vam na uredištvu mlad.si predstavljamo Mrežo L’MIT – Ljubljansko mrežo info točk za mlade, ki že več kot 18 let prinaša aktualne informacije za mlade in mladinske organizacije v Ljubljani – od letošnjega leta naprej na prenovljenem spletnem portalu www.lmit.org!

IMG_0485

L’MIT.

L’MIT združuje osem neprofitnih organizacij – Društvo ŠKUC, CSD Moste Polje – Svetovalnica Fužine, KUD Anarhiv, Mestna knjižnica, Združenje DrogArt, DIC Legebitra, Zavod MOBIN in Zavod MISSS, ki jih druži skupna dejavnost informiranja mladih in mladinskih organizacij v Mestni občini Ljubljana. Glavni namen mreže je mladim in mladinskim organizacijam nuditi podporo pri iskanju kakovostnih v množici najrazličnejših informacij in informativnih virov. L’MIT zato zbira, objavlja in brezplačno posreduje raznolike informacije, ki jih mladi potrebujejo pri uresničevanju svojih interesov, doseganju želenih ciljev, sprejemanju pomembnih odločitev in osamosvajanju.

Na spletni strani L’MIT mladi lahko najdejo informacije o izobraževanju, zaposlovanju, prostovoljnem delu, kulturnih, športnih in zabavnih dogodkih ter prireditvah, aktivizmu, ekologiji, zdravju in pomoči v stiski, lokalnih organizacijah in službah za mlade, razvoju mladinskega dela, razpisih in natečajih ter evropskih programih za mlade. Pri tem pa izbiramo informacije o tistih dejavnostih, ki so za mlade brezplačne oziroma so jim dostopne po ugodnih cenah. Na spletni strani se mladi in mladinske organizacije lahko naročijo tudi na tedenske novice e-NAMIG, ki vsak torek in sredo prispejo v njihov e-nabiralnik. Informativno dejavnost nadgrajujemo tudi s svetovanjem mladim. Na ta način mladim nudimo aktivno podporo pri njihovem samostojnem iskanju, izbiranju in uporabi ustreznih informacij.

Vse aktivnosti izvajamo skladno z načeli Evropske listine o informiranju mladih in z načeli Evropske listine za spletno informiranje mladih, sprejetih s strani mednarodne agencije ERYICA ter tudi z merili in standardi opredeljenimi v Konceptu informiranja in svetovanja za mlade v Sloveniji.

V Ljubljanski mreži info točk pa ne izvajamo le informiranja. Naš je tudi natečaj Kaj me osreči, kjer zbiramo domiselne, simpatične in nenavadne odgovore na vprašanje “Kaj me osreči?”. Vsako jesen izbor najboljših ilustriramo in jih natisnemo v obliki raznobarvnih razglednic!

V okviru mreže izhaja tudi zemljevid za mlade popotnike USE-IT Ljubljana. Namen zemljevida je predstaviti mesto in življenje na način, kot ga vidijo in živijo domačini, ter omogočiti mladim popotnikom dostop do brezplačnih informacij, ki jih potrebujejo ob obisku Ljubljane. Informacije so nekomercialne, podane od mladih iz lokalnega okolja in se letno posodabljajo.

Vse to in še mnogo več najdete na naši spletni strani www.lmit.org!

Vir: uredništvo mlad.si, Mreža L’MIT

Foto: Mreža L’MIT

 

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Članki

Sorodni članki

Avtorji