Na (ne)varno vol. 2 Tematski sprehod.

Processed with VSCO with a5 preset
16 jun2017
212

Maribor 23.06.2017 ob 17:00

MARIBOR – Stopinje mesta te v petek, 23. 6. 2017, ob 17:00 vabijo na tematski sprehod “Na (ne)varno vol. 2!”.

V podzemlje smo se skupaj že podali, raziskovali smo Mariborska zaklonišča različnih starosti, velikosti in tehnične opremljenosti, vsem pa je bilo skupno, da so nastala v drugi polovici prejšnjega stoletja. Tokrat bomo kolo časa zavrteli še malo in se podali v nekoliko nevarnejše rove. Ogledali si bomo starejše zaklonišče, ki je nastajalo v času 2. svetovne vojne in je nekoč veljalo za največje zaklonišče v našem mestu. Danes podzemni objekt na žalost propada. Poleg tega, da bomo govorili o načinih, kako je zaklonišče nastajalo, ter o obdobju in dogajanju takrat, bo prostor na sprehodu našel tudi razmislek o možnostih rabe zaklonišč, ki več niso primerna za zaklanjanje in pogovor o tem, kako podobne podzemne objekte uporabljajo drugod in kaj vse bi v njih lahko počeli pri nas.

Dobimo se v petek, 23. 6. ob 17:00 v parku Borisa Kidriča, blizu Glavne železniške postaje in Srednje ekonomske šole, pri otroških igralih. Podali se bomo proti zaklonišču pod Piramido. Ker gremo na najbrž vroč poletni popoldan na hladno, ne pozabi na topla oblačila in primerno obutev. Da pa ne bomo hodili v temi, je priporočljiva žepna svetilka ali kakšno drugo svetilno telo.
Z udeležbo posebej ne tvegaš in ogrožaš svojega življenja, je pa na lastno odgovornost.

Stopinje mesta so program prostovoljcev MISC INFOPEKA. Udeležba na sprehodu je brezplačna. Sprehodi se izvajajo ob vsakem vremenu. Vabljeni!

Vir in foto: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA

Dogodek

Dne: 23.06.2017 17:00 ob 17:00
Kraj: Maribor

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Aktualno Dogodki

Sorodni članki

Avtorji