FOTO in IZJAVA TEDNA

Parada ponosa
16 jun2017
693

LJUBLJANA – V soboto, 17. junija 2017,  bo v Ljubljani potekala že 17. Parada ponosa, zato uredništvo mlad.si tokratno FOTO in IZJAVO tedna namenja LGBTIQ+ skupnosti. Parada ponosa je trenutek vidnosti in slišnosti marginaliziranih in zatiranih. Je vsakoletno opozorilo, da živimo v družbi diskriminacije, saj dokler ne bo prišlo do popolne izenačitve pravic LGBTIQ+ skupnosti in ostalih državljanov, ne moremo govoriti o strpni Sloveniji.

Izjava: “Imamo možnost izražanja in to nam daje obvezo, da jo uporabimo. Parada ponosa nam daje oboje. Privilegij, da lahko spregovorimo in hkrati dolžnost, da ta privilegij uporabimo in smo slišani,Lovro Centrih

Foto:

Parada ponosa

Društvo Parada od leta 2009 organizira Parado ponosa v Ljubljani, katera se je v zadnjih letih razvila v kulturno-politični festival mednarodnih razsežnosti. Festival Parada ponosa je festival LGBTIQ+ kulture z izrazito politično noto. V soboto se bo festival zaključil z vsakoletno Parado ponosa, ki je protestni pohod po Ljubljani, ki je namenjena javni predstavitvi političnih zahtev LGBTIQ+ skupnosti v Sloveniji v odnosu do nosilcev družbene moči, institucij in širše družbe. Parada ponosa je javna manifestacija namenjena preboju molka, uporu proti potiskanju homoseksualnosti med štiri stene, namenjena je zasedbi javnega prostora, predstavitvi življenja in dela LGBTIQ+ skupnosti, promociji človekovih pravic, enakih možnosti in svobodi izbire.

Več o Paradi ponosa 2017

Vir: uredništvo mlad.si

Foto: Matej Družnik

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji