E-cikliranje z mladimi V Slovenj Gradcu.

18920494_893208907484300_2816382428607504194_n
19 jun2017
218

SLOVENJ GRADECMreža MaMa je v sodelovanju z družbo Zeos d.o.o. v sredo, 14. junija 2017, na delavnici “E-odpadki in naše okolje” dijake iz Srednje šole Slovenj Gradec in Muta seznanila z nastajajočo infrastrukturo oddajanja starih aparatov po državi ter skupaj z mladimi razvijala nove ideje na področju E-cikliranja.

Dijaki v Slovenj Gradcu na delavnici e-cikliraj.

Dogodek se je zgodil v sklopu lansiranja uličnih zbiralnikov za e-odpadke in odpadne baterije v občine Dravograd, Mislinja in Slovenj Gradec (ki se je zgodilo dne 31. maja 2017). Akcija se odvija v sklopu projekta LIFE Gospodarjenje z e-odpadki pod sloganom E-cikliraj, ki ga vodi družba ZEOS, d.o.o..
Udeleženci so se na dogodku seznanili z vsemi zbirno-predelovalnimi skupinami e-odpadkov in odpadnih baterij, s pomembnimi aktivnostmi projekta in zakaj je pomembno, da se e-odpadke in odpadne baterije E-ciklira. Spoznali so lokacije uličnih zbiralnikov v svojih občinah in nekaj ostalih načinov pravilnega rokovanja z e-opremo. Dotaknili pa so se tudi obdelave in ponovne uporabe tovrstnih odpadkov.

Izdelali so tudi nekaj zanimivih sloganov, ki vse potrošnike pozivajo k E-cikliranju!:

 E-cikliraj in ohrani planet živ!
 Vsi E-ciklirajte in smeti pobirajte!
 E-cikliraj vse stvari in reši vse ljudi!
E-cikliraj in boljše življenje izbiraj!

Odgovore ter rešitve o tej tematiki so dijaki tokrat iskali s pomočjo predstavnice družbe ZEOS, d.o.o. Urše Dolinšek in moderatorjev: Urban Krevl in Kaja Čop (Zavod Mladinska Mreža MaMa), Dejan Požgan (JPK Slovenj Gradec d.o.o.) in Mitja Javornik (MKC Slovenj Gradec).

Delavnico so zaključili s fotografiranjem s Fotorobotkom in željo, da bi čim več občank in občanov E-cikliralo.

Vir in foto: Mladinska mreža MaMa

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji