Dobra mera iskrivih turističnih idej Katalog Potujem, torej sem.

IMG_0356
16 jun2017
317

SLOVENIJA - Turistična zveza Slovenije je v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo in Centrom RS za poklicno izobraževanje organizirala festivala Turizmu pomaga lastna glava in Več znanja za več turizma na temo POTUJEM, TOREJ SEM. Tako so se mladi preizkusili v vlogi turističnega vodnika in pripravili turistične naloge, v katerih so razvili nove turistične ideje, posneli promocijske spote ter ideje predstavili širši javnosti na turističnih tržnicah.

naslovnica_katalogPTSn

Naslovnica kataloga.

Potovanja mladih Svetovna turistična organizacija uvršča med najboljše načine neformalnega izobraževanja za mlade. Sodobni turizem oziroma turistična ponudba postaja vse bolj sestavljen družbeno ekonomski fenomen in ni le gospodarska dejavnost. Šele tak lahko ustrezno zadosti pričakovanjem vse bolj izobraženega, razgledanega, dobro informiranega, ekološko ozaveščenega in zahtevnega turista.
Mladinski turizem predstavlja manjši, toda vedno pomembnejši del celotne turistične ponudbe, saj turiste jutrišnjega dne, vzgajamo in pridobivamo že danes. Mladinski turizem predstavlja tudi priložnost za dolgoročnejši razvoj turizma in mladih v odprto družbo, kjer drugačnost predstavlja vrednoto.

Najboljše ideje mladih smo zbrali in objavili v katalogu Potujem, torej sem, ki je dostopen na spletni strani. Dobite pa ga lahko tudi na Turistični zvezi Slovenije, Miklošičeva 38, Ljubljana.

Vir in foto: Turistična zveza Slovenija

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Nacionalno

Sorodni članki

Avtorji