Dialog mladih LGBTIQ+ oseb z odločevalci Tukaj smo! Skupaj delujemo.

fmpgtmp_k3y722-650x320
15 jun2017
223

LJUBLJANA - V tednu festivala Parada ponosa 2017 bo danes, 15. junija, med 12. in 16. uro v hiši EU, potekal dialog med odločevalci na področju mladinske politike in mladinskega dela ter mladimi LGBTIQ+.

Društvo Parada ponosa izvaja projekt strukturiranega dialoga “Tukaj smo! Skupaj delujemo“, namenjenega vsem LGBTIQ+ mladim med 16. in 30. letom. Del projekta je tudi srečanje odločevalcev na področju mladinske politike in mladinskega dela ter mladih LGBTIQ+ oseb.

Srečanje mladih LGBTIQ+ in odločevalcev v polju mladinske politike in mladinskega dela predstavlja pomemben trenutek prizadevanj, da bi ustrezni deležniki v Sloveniji prepoznali LGBTIQ+ mlade kot del populacije mladih, ki v Sloveniji pogosto živi prekerno in marginalizirano življenje. Od marca letos v Društvu Parada ponosa izvajamo anketo med mladimi LGBTIQ+ v Sloveniji, ki priča o njihovih izkušnjah s homofobijo, diskriminacijo in nasiljem zaradi njihove spolne usmerjenosti in/ali spolne identitete. Doslej je obsežno anketo izpolnilo že preko 450 mladih, rezultate le te pa vam bomo predstavili na srečanju v juniju. Prav tako v društvu izvajamo posvetovanja z mladimi LGBTIQ+ osebami in skupaj z njimi oblikujemo predloge za vas, so-odločevalke_ce, kako bi lahko skupaj izboljšali življenja mladih LGBTIQ+ oseb. Na srečanju vam bodo mladi predstavili predloge, nato pa se boste imeli priložnost, skupaj z njimi, o le teh tudi pogovarjati. Upamo, da vas bodo predlogi navdahnili in navdušili, ter da bomo skupaj identificirali korake za bodoče sodelovanje in naslavljanje potreb mladih LGBTIQ+ oseb v Sloveniji.

 

Vir in foto: uredništvo mlad.si

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Dogodki

Sorodni članki

Avtorji