Nacionalni posvet Na področju informiranja za mlade.

635567541048454616_pol_20130710_502-650x320
20 jun2017
307

SLOVENIJAZavod MISSS v sodelovanju z Uradom RS za mladino v torek, 20. junij 2017, organizira nacionalni posvet na področju informiranja mladih. V pripravo posveta so vključeni tudi drugi pomembni deležniki na nacionalni ravni, ki so tesno povezani s področjem informiranja za mlade.

Misss logo.

Posvet je namenjen predstavnikom mladinskih organizacij in organizacij za mlade, ki že več let delujejo na področju razvoja informiranja in svetovanja za mlade. Izhodišče posveta je identificirati modele sodelovanja med različnimi organizacijami in institucijami na mednarodni, nacionalni in lokalnih ravneh, ki se ukvarjajo z informiranjem mladih. Definirati želimo izzive, ki jih nudi nadaljnji razvoj dejavnosti glede razvoj IKT, novih razmer v družbi ter posledično navad mladih pri uporabi tehnologij in mladinskih servisov in hkrati začeti razpravo, v kakšni smeri bi se lahko s temi izzivi akterji na področju informiranja tudi uspešno spopadli.
Cilj posveta je preveriti obstoječe razmere, glavne in bodoče nosilce dejavnosti in potrebe mladih, mladinskih organizacij in širše družbe po učinkovitih informacijah.
Izhajamo tudi iz predpostavke, da imajo mladi pravico do informacij in zavedanje, da v Sloveniji obstajajo prostori, kjer lahko dobijo ustrezne informacije za svoj uspešen in zdrav razvoj. Poleg tega želimo opozoriti na pomen informiranja za mlade ter s tem posledično ustvariti ozračje povezovanja in dopolnjevanja med akterji informiranja na različnih nivojih ter zagotoviti ustrezno kvaliteto informiranja mladih.

Vir in foto: uredništvo mlad.si, povzeto po Zavod MISSS

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Nacionalno

Sorodni članki

Avtorji