SoDeloValnica mladih na področju begunstva Crossing the Mediterranean – what’s on the other side?

DSC_5550 (Custom)
19 maj2017
384

BREŽICEEVS prostovoljka Sveta iz Mladinskega centra Brežice sodeluje kot prostovoljka/somentorica tudi na delavnici keramike, pri projektu SoDeloValnica mladih na področju begunstva.

Delavnice oblikovanja keramike organizira Društvo za trajnostni razvoj Terra Vera v sklopu projekta “SoDeloValnica mladih na področju begunstva”, ki poteka med 1. aprilom in 30. oktobrom 2017, delno pa ga financira financira Urad RS za komuniciranje. S projektom povezujejo mlade iz lokalnih okolij s prosilci za azil v ustvarjalne učne procese. Ob mentorski spodbujajo proces sodelovanja in skupne izdelave prototipov rokodelskih izdelkov, ki pa je hkrati tudi proces medkulturnega dialoga, osebnega stika med ljudmi različnih kultur, krepitev zavedanja o prispevku priseljencev k razvoju družbe in promocija odprte, vključujoče družbe ter družbene solidarnosti.

Delavnice oblikovanja keramike potekajo vsak torek med 16. in 18. uro v Ateljeju za poslikavo in oblikovanje keramike Apok. Vodi jih akademska kiparka prof. Dragica Čadež ob pomoči somentorice Svete EVS prostovoljke v Mladinskem centru Brežice.

erasmus+

Erasmus+ logo.

Kot somentorica pripravlja in izvaja delavnico keramike. Udeleženci delavnice so mladi Eritrejci. Čeprav so se prvič srečali z glino, je bila mentorica, kiparka Dragica Cadez, navdušena nad njihovim izjemnim obvladovanjem medija, angažiranostjo, disciplino in natančnostjo.

 

Poleg omenjene delavnice keramike, pa bodo znotraj projekta SoDeloValnica mladih na področju begunstva, izvedli tudi:

- Delavnice oblikovanja tekstilij na NTF (študentje z mentoricami prof. Marijo Jenko, prof. Eleno Fajt in asist. Petjo Zorec)

- Delavnice grafičnega oblikovanja (izdelava igre Spomin) s študenti likovne pedagogike (mentorici Samira Kentrić in prof. Zora Stančič)

- Delavnice izdelovanja keramike (mentorica akad. kiparka Dragica Čadež)

- Delavnice kulinarike (mentorji Ngen Palmas – Kamerun, Amjad Al-Achkar – Sirija in Afshin Shirazi – Iran)

- Delavnice oblikovanja izdelkov iz lesa s študenti arhitekture

Vtise naše prostovoljke, lahko preberete tukaj.

Vir: Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice

Foto: Terra Vera

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Dogodki

Sorodni članki

Avtorji