Koalicija mladih Predstavitev projekta.

fb (51)
19 maj2017
475

LJUBLJANA – Mreža MaMa je v okviru Evropskega tedna mladih, na Mladinstivalu – festivalu mladinskega dela, pripravila predstavitev projekta Koalicija mladih ter vseh njegovih aktivnosti, ki bodo potekale v letu in pol ter bodo namenjene promociji aktivnega državljanstva skozi strukturirani dialog. 

Namen projekta je, da usposobimo novo generacijo aktivnih mladih, ki bo predala svoje pobude nacionalnim odločevalcem in da si ob tem pridobijo določene nove veščine, ki ji bodo služile k doseganju učinkovitega dialoga znotraj projekta, pa tudi kasneje v življenju. V projektu bomo izboljšali promocijo in komunikacijo, ne zgolj znotraj profesionalnega mladinskega sektorja, temveč znotraj celotnega mladinskega polja. 

Mladinske centre smo pozvali, da med mladimi razširijo vest o projektu ter jih spodbudijo k sodelovanju na socialnih omrežjih, da prispevajo svoje predloge, ideje, zamisli in konstruktivne kritike. V komunikacijsko jedro projekta bomo postavili ustanovitev Koalicije za mlade, v katero bomo ob mladih vključili zagovornike mladih, vplivneže in odločevalce, ki bodo podpirali uresničevanje naših 78 predlogov na nacionalnih in lokalnih ravneh. To bomo izdatno podprli s kampanjo, ki bo interaktivna in temeljila na  “story-tellingu.

Predstavitev projekta 

Na Evropskem tednu mladih (maj 2017) smo  mlade seznanili z možnostmi  sodelovanja v družbenem življenju. Organizirali smo simulacija strukturiranega dialoga po treh ključnih točkah: mladi, Mladi-mlada oseba (izbran iz vrst mladinskih organizacij), odločevalci – ministrica,  komunikacija – strokovnjak za komuniciranje. Na dogodku smo predstavili tudi monitoring skupino, ki jo bo potrdila NDS za SD.

O projektu Koalicija mladih

Projekt nadaljuje uspešne izvedbe preteklih projektov Strukturiranega dialoga in združuje znanja, izkušnje in evalvacije vseh preteklih projektov in sodelavcev, ki že leta izvajajo te prepotrebne aktivnosti. Projekt je zasnovan tako, da iz nacionalnega nivoja, kjer se bo najprej odvila promocijska aktivnost z namenom predstavitve projekta in z uradnim začetkom naših aktivnosti, prehaja na lokalni nivo, kjer se izvedejo informativne in izobraževalne aktivnosti za mlade iz vseh regij, nadaljuje na regijskem nivoju z regijskim dialogom med mladimi in odločevalci in se zaključi na nacionalnem nivoju z nacionalnim dialogom ter konferenco. S projektom tako sklenemo krog dialoga in ga povežemo z več različnimi sodelujočimi ciljnimi skupinami, ki zagotavljajo večplasten pregled in sodelovanje v projektu.

Projekt bo potekal leto in pol in bo združeval tako mladinske centre, šole, mladinske organizacije, kot deležnike na nacionalnem mladinskem področju in lokalne in nacionalne odločevalce. Posebno pozornost smo namenili promociji in vidnosti projekta, saj želimo poleg mladih, ki so vključeni v projekt preko aktivnosti, pridobiti tudi mnenja in predloge mladih, ki niso vključeni v projekt in so ga zaznali preko naših komunikacijskih kampanj in imajo spodbudne predloge.

logo

Projekt je financiran s strani Evropske komisije. Vsebina prispevka odraža izključno stališča avtorja. Nacionalna agencija ter Evropska komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih prispevek vsebuje.

Vir in foto: Mreža MaMa

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Nacionalno Novice

Sorodni članki

Avtorji