Usposabljanje za akterje prostovoljstva

IMG_20170311_125831
20 mar2017
348

KOPER – Med 9. in 11. marcem so se predstavniki Društva CPM udeležili prvega dela intenzivnega usposabljanja za mentorje in organizatorje prostovoljcem, ki je potekalo v prostorih Rdečega Križa v Kopru pod okriljem Slovenske filantropije.

IMG_20170311_094008Spoznali so načela organiziranega prostovoljstva, ki temeljijo na svobodni odločitvi glede dela, ki je namenjeno drugim in je brez plačila. Prav tako so raziskovali motive za prostovoljsko delo in vlogo mentorja, ki podpira prostovoljce pri širjenju motivov.

Govorili so o vlogi mentorja, katerega vloga je znotraj trikotnika med organizacijo, prostovoljci in uporabniki skrbeti za delo, ki temelji na vrednotah organizacije, ki predstavljajo tudi okvir znotraj katerega prostovoljci delujejo. Poleg zakonodaje na področju prostovoljstva so se poglobili tudi v 6 etičnih načel, pri katerih gre za dostojanstvo in vključenost vseh, aktivna vključenost uporabnikov, najboljši interes uporabnikov, neizkoriščanje moči, zaupnost v odnosu ter skrb za ugled prostovoljstva na družbeni ravni.

Pripravljeni na razvijanje prostovoljstva so se vrnili svoje organizacije, kjer bodo do aprila, ko se srečajo ponovno, uvedli določene izboljšave.

Vir in foto: Društvo CPM, Andreja Romih

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Lokalno Novice

Sorodni članki

Avtorji