Razpis za Festival Scena 2017 Razpis za sodelovanje glasbenikov in glasbenih skupin.

festival scena 2017 logo
20 mar2017
570

SLOVENIJA - Društvo IndiJanez in mariborski glasbeniki predstavljajo:

 Festival Scena 2017

  1. 14., 15. In 16. april 2017
    Štuk, Maribor

Datum objave: 13. 3. 2017
Konec razpisa: 2. 4. 2017

 PREDMET RAZPISA

Kulturno društvo Mladinski center Indijanez izdaja razpis za sodelovanje mariborskih glasbenih skupin / glasbenikov na glasbenem Festivalu Scena, ki se bo letos odvijal sredi aprila v Mariboru. V Mariboru in njegovi okolici so namreč evidentirali že več kot sto delujočih bandov. Z razpisom jih pozivajo, da se prijavijo in s koncertom sodelujejo na festivalu. Na festival se lahko prijavijo tudi glasbene skupine, ki ne izvajajo izključno avtorske glasbe.

  1. CILJ RAZPISA

Glasbeno ustvarjanje v Mariboru je pestro, bogato, živo in inovativno. Prav visoko število glasbenih ustvarjalcev in dejstvo, da večina omenjenih še vedno ustvarja v garažah in podobnih neobljudenih prostorih, ter tako ostaja javnosti neznanka, jih je spodbudilo, da s projektom, imenovanim Festival Scena, v prvi vrsti predstavijo sedanjo glasbeno sceno in njeno diverziteto ter da akterje povežejo in vzpodbudijo nova glasbenega sodelovanja in povezovanja.

  1. PREDSTAVITEV FESTIVALA SCENA

Ideja Festivala Scena je nastala v želji, da glasbena kultura in raznolikost v Mariboru ostaneta prisotna in da se glasbena sfera v prihodnosti še naprej korenito razvija in zaznamuje prostor in čas na področju kulture. Ob tem so si zadali cilj, da posodabljajo evidenco mariborskih skupin in samostojnih glasbenikov in tako poskrbijo za širši vpogled v smeri razvoja glasbe v lokalnem okolju. V okviru festivala Scena 2012 so tako izdali prvi tovrsten katalog z osnovnimi podatki o glasbenikih in glasbenih skupinah, ki so del mariborske in okoliške glasbene scene, v letu 2015 pa so ga podrobno posodobili.

Letošnji festival je osmi po vrsti. Ob udeležbi na odrih že bolj ali manj uveljavljenih skupin jim je poseben izziv motivacija tistih, ki zaradi različnih vzrokov – ni poguma ali možnosti nastopov – še niso nastopili pred širšim občinstvom.

Zaradi obsežnosti projekta in nerednim financiranjem organizator udeležencem ne bo mogel poplačati s honorarjem, obljubljajo pa nekaj, kar je za glasbeno sceno in glasbenike tudi pomembno in vredno, tj. kulturno-glasbeno izmenjavo v velikem obsegu in polno tehnično in logistično podporo pri nastopu. Organizator bo zagotovil osnovno glasbeno opremo, ozvočenje, profesionalne tehnike, lučkarje in vse ostalo, kar je potrebno za dobro izvedbo glasbenega nastopa. Nastope bodo snemali na večkanalni studijski snemalnik. Glasbene skupine bodo prejele večkanalne posnetke celotnega nastopa, prav tako pa jim bodo omogočili snemanje live-demo posnetkov. Za nekatere nastopajoče bodo to prvi profesionalni posnetki, ki jih bodo lahko uporabljali v promocijske namene.

Predvideni so 30 minutni nastopi udeležencev. Njihova želja je, da bi v prihodnosti na festival povabili tudi že uveljavljene glasbene skupine in glasbenike oz. tiste, ki so v preteklosti zaznamovali lokalni glasbeni prostor, danes pa ne delujejo več. Tako bi vzpostavili nekakšno medgeneracijsko glasbeno druženje.

V tridnevni festival bodo nastopajoče glasbene skupine umestili glede na žanr njihove glasbe in jih tako v okviru zmožnosti tematsko razdelili v različne sklope. Festival Scena bo za obiskovalce brezplačen.

Izzivi za naprej:
– izdati zgoščenko Festivala Scena z izbranimi skladbami nastopajočih
– organizirati mrežo vadbenih prostorov v mestu
– natisniti katalog glasbenih skupin

  1. POGOJI SODELOVANJA

Na razpis se lahko prijavijo glasbeniki / glasbene skupine iz Maribora in njegove bližnje okolice (20km).

  1. RAZPISNI ROK

Razpis izide 13.3.2017 in se zaključi 2.4.2017.

  1. PRIJAVA
  1. OBVEŠČANJE O IZBORU

Po končanem razpisu bodo po potrebi naredili selekcijo, saj so časovno omejeni in se vsi mariborski glasbeniki enostavno ne bodo mogli predstaviti.
O izboru nastopajočih vas bodo obvestili po elektronski pošti oz. na naveden kontakt.

  1. INFORMACIJE V ZVEZI Z RAZPISOM

Za več informacij jim pišite na pisarna(afna)indijanez.si.

Kulturno društvo Mladinski center Indijanez
Ob železnici 16, Maribor

* Podpirajo nas: ŠOUM, Zavod ŠTUK, Mestna občina Maribor, Urad za mladino

Vir teksta in fotografij: KD MC Indijanez

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Izpostavljeno Nacionalno

Sorodni članki

Avtorji