Pekarna potopisi: Gana Potopisi, ki to niso.

pekarna potopisi gana
16 mar2017
292

Maribor 23.03.2017 ob 19:00 do 23.03.2017

MARIBOR – Pekarna Magdalenske mreže, vas  četrtek, 23. 3. 2017, ob 19:00 vabi v prostore INFOPEKE na Pekarna potopis (potopisi, ki to niso): Gana.

Pekarna potopisi okoli sveta.

Večina nas misli, da moramo rešiti Afriko. Tako mediji kot humanitarne organizacije nam vsiljujejo podobo stradajoče celine, kjer pustošijo bolezni in kjer vsakodnevno potekajo državljanske vojne. Večina humanitarnih organizacij zbira denar z željo, da bi lokalnim skupnostim “pomagale”, da bi jih “rešile”. Pri tem pa si nikoli ne vzamejo časa, da bi poskušale razumeti lokalne načine življenja, ki se razlikujejo od naše zahodnjaške kapitalistične družbe.
Medtem ko jih poskušamo reševati, pozabljamo, da prav zahodne korporacije uničujejo in si prisvajajo njihova naravna bogastva.

Mogoče je čas, da prenehamo pošiljati prostovoljce v Gano in damo glas tistim, ki tam živijo. Mogoče je čas, da se Evropejci začnemo spraševati, če smo zares odprti do drugačnih in če res poznamo prave vzroke za stanje v Afriki. Problem Afrike je zelo kompleksen, treba pa se je zavedati, kakšno vlogo igrajo na šahovnici vodilne države.

Predavanje bosta predstavila Katarina Trstenjak in Boštjan Selinšek, ki sta preživela 6 mesecev v Gani.

Na predavanju si boste lahko ogledali tudi razstavo  fotografij.

Potopise bodo pripravili prostovoljci  MISC INFOPEKA. Razbijamo stereotipe!

Vstop prost!

Vir in foto: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA

Dogodek

Dne: 23.03.2017 19:00 ob 19:00
do: 23.03.2017
Kraj: Maribor

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Dogodki

Sorodni članki

Avtorji