Gremo do 20? Sokijevih 20 za 20 in Zveza ŠKIS

20 za 20: Bowling z zvezdami
15 mar2017
361

LJUBLJANA – Zveza ŠKIS in študentski klubi so v okviru Sokijevega dobrodelno-glasbenega projekta 20 za 20 obdarila 10 osnovnih šol, Zveza ŠKIS in klubi pa imajo namen sodelovati tudi v prihodnje.

Zveza študentskih klubov Slovenije.

Zveza študentskih klubov Slovenije.

Včeraj se je ekipa Škisove tržnice Zveze ŠKIS udeležila dobrodelnega bowlinga v okviru projekta 20 za 20 Marka Soršaka Sokija. 20 za 20: Bowling z zvezdami, kakor se imenuje dobrodelna akcija, je obiskalo že več znanih obrazov slovenske scene, med njimi priznani glasbeniki, novinarji, igralci in ostali. Soki si je z bowlingom zastavil zbrati denar za 10 osnovnih šol. Z bowlingom  v Mariboru in Celju so zbrali sredstva za že 8 osnovnih šol, skupna udeležba pa je bila malo manj kot 1000 ljudi in podpornikov projekta. Dobrodelna akcija se zaključuje naslednji vikend, 19. marca, v Kopru, kamor ga bo s svojo ekipo prišel podpret tudi Borut Pahor.

Soki je pred kratkim za svoj projekt 20 za 20 prejel nagrado žaromet za družbenoodgovorni projekt leta za medijsko legendo, še isti teden pa bil izbran kot obraz tedna na Valu 202. Ob 20-letnici svojega bobnarskega ustvarjanja je Marko Soršak Soki prišel na idejo za glasbeno-dobrodelni projekt, s katerim bi otrokom že v osnovnih šolah bolje približal glasbo in dvignil njihovo zanimanje za glasbo. Tudi na Zvezi ŠKIS smo stopili skupaj, povabili ostale študentske klube in podprli Sokijev projekt. Soki si je zastavil cilj, da bo do svojega 40. rojstnega dne obdaril 100 šol, Zveza ŠKIS pa letos v znamenju ”dvajsetke” ima cilj obdariti 20 osnovnih šol.

Na lanski Škisovi tržnici je Zveza ŠKIS del sredstev od vstopnin namenila v nakup glasbil za dve osnovni šoli, skozi leto pa so študentski klubi pridno organizirali dobrodelne dogodke in zbirali denar za nakup glasbil. Trenutno je v sodelovanje vpletenih nekaj več kot 10 študentskih klubov po vsej Sloveniji, 7 osnovnih šol je glasbila še prejelo, ostali klubi pa projekte zaključujejo. Sodelovanje s klubi po Škisovi tržnici se bo nadaljevalo vse do konca leta 2017, ko si upamo reči, da bomo skupaj s klubi obdarili 20 osnovnih šol.

 Vir in foto: Zveza ŠKIS, Nina Miketič

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji