Veganstvo kot politično in aktivistično gibanje Veganska večerjica.

veganska vecerja
15 feb2017
328

Maribor 16.02.2017 do 16.02.2017

MARIBOR - Za živali! vas v sodelovanju s Pekarno Magdalenske mreže vabijo na Vegansko večerjico, ki bo v četrtek, 16. 2. 2017, ob 19.30 v MISC INFOPEKA.

Pekarna Magdalenske mreže.

Pekarna Magdalenske mreže.

Zakaj je pristop zaščite živali, ki se zavzema za zmanjševanje njihovega trpljenja, problematičen? Kakšne so posledice za rejne in poskusne živali, če se zavzemamo zgolj za ustvarjanje njihovih boljših življenjskih pogojev? Zakaj podpiranje takšnih reform ne odpravlja njihovega nadaljnjega izkoriščanja? Ali dobro ravnanje z živalmi moralno upravičuje njihovo uporabo? Kakšna je naša moralna odgovornost do živali?

Tokrat bomo na predavanju Tomaža Podbevška spregovorili o veganstvu kot političnemu in aktivističnemu gibanju, ki se zavzema za popolno odpravo vsakršnega izkoriščanja živali in uporabe živalskih produktov za človekove namene. Spregovorili bomo o tem, zakaj so regulativni in reformistični pristopi za zaščito živali problematični, zakaj veganstvo zaradi zdravstvenih in duhovnih razlogov ne odpravlja nadaljnjega izkoriščanja živali, kakšne so posledice veganstva kot potrošniškega življenjskega sloga in zakaj moramo veganstvo razumeti kot aktivistično in politično gibanje, ki se zavzema za širše socialne, ekononomske in politične spremembe.

Vir in foto: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA

Dogodek

Dne: 16.02.2017
do: 16.02.2017
Kraj: Maribor

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Dogodki

Sorodni članki

Avtorji