MEPI vikend na I. gimnaziji v Celju

DSC_5736
15 feb2017
396

CELJE- Na I. gimnaziji v Celju so v petek in soboto,  10. in 11. februarja, združili informativni dan in pripravljalni trening za odprave.

DSC_5992

MEPI vikend na I. gimnaziji v Celju.

Poudarili so skupinsko dinamiko, pripravo toplega obroka, naše okolje in obnašanje v naravi. Učilnica številka 29 se je spremenila v gozd, mala telovadnica pa v spalnico za eno noč. V času informativnih ur so predstavili program MEPI in skupno ter osebno opremo, ki je potrebna za odpravo. Pekli so tudi palačinke, da je dišalo po hodnikih šole.

Po dopoldanski predstavitvi je sledil pohod ob Savinji in opazovanje ptic. Opazili so nekaj rac, jih fotografirali ter se zelo zabavali. Sledila je popoldanska ponovitev informativnega dne. Mentorici sta jim zvečer ponudili nekaj sestavin, iz katerih so pripravili okusno večerjo.  Preostanek večera so posvetili debati o poskusni in končni odpravi ter druženju.

Kot se za »mepijevce« spodobi, so bili naslednje jutro, ob tretji ponovitvi peke palačink na informativnih urah, sveži in polni energije. Menijo, da sta bila oba dneva na šoli zelo uspešna. Spodbujali so dobro voljo, delali vzajemno, se veliko smejali in preživeli nepozaben konec tedna.

Barvo MEPI-jevci I. gimnazije v Celju!!

Vir in foto: MEPI

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji